Blake i Ryan na Met Gali

 ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA
posljednje pripreme

Modni događaj godine sve je bliže: Ovo je sve što trebamo znati o Met Gali 2024.

Tema ovogodišnjeg eventa je "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion", dok je dress code "Garden of Time".

Tema ovogodišnjeg eventa je "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion", dok je dress code "Garden of Time".

Sa sigurnošću možemo reći kako je Met Gala definitivno jedan od najiščekivanijih modnih događaja koji se tradicionalno održava u New Yorku, i to prvog ponedjeljka u svibnju. Posebna je to večer koja iz godine u godinu okuplja one najveće zvijezde iz svijeta mode, filma, glazbe i umjetnosti, a ovaj se prestižni event prvi put održao još davne 1948. Poznata po svojim ekstravagantnim temama, Met Gala celebrityjima nerijetko služi kao savršena prilika za izražavanje kroz avangardnu ​​modu koja često pomiče granice.

Koji je dress code ovogodišnje Met Gale?

Njezina ovogodišnja tema je "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion", dok je dress code "Garden of Time". Nakon što su na prošlogodišnjoj svečanosti organizatori odali počast preminulom njemačkom dizajneru Karlu Lagerfeldu, ove godine žele usmjeriti fokus na važnost očuvanja povijesne mode. Met Gala će tako pokušati "obuhvatiti" 400 godina modne povijesti, od engleskog steznika iz elizabetanskog doba iz 17. stoljeća pa sve do kreacija iz 21. stoljeća mnogih poznatih dizajnera među kojima su Phillip Lim, Stella McCartney i Conner Ives.

Moderniji komadi bit će izloženi uz povijesne komade koji su zapravo poslužili kao određena vrsta inspiracije, a mnogobrojni će uzvanici tako dobiti priliku, kao što i samo ime dress codea govori, svoje outfite interpretirati kroz bajkovite cvjetne kreacije.

Tko sve od poznatih dolazi?

Cijena ulaznice za ovaj prestižni događaj u prosjeku iznosi oko 47 tisuća eura, ali da bi se uopće moglo doći do nje uzvanike mora odobriti slavna modna urednica Anna Wintour. Iako čitav popis poznatih lica koje bi se trebale pojaviti na Met Gali još uvijek nije poznat, on se polako, ali sigurno popunjava, a po prvi put bi crvenim tepihom trebala prošetati zvijezda filma "Ubojice Cvjetnog mjeseca", Lily Gladstone, kao i glumica iz hit serije "The Bear", Ayo Edebiri.

Također se nagađa kako je i glumac o kojem se posljednjih mjeseci ne prestaje govoriti, Barry Keoghan već odavno na popisu uzvanika. Naime, 31-godišnja zvijezda filma "Saltburn" u svibnju 2023. imala je svoj debi na crvenom tepihu Met Gale, a sada je siguran na popisu i za ovu godinu. Šuška se kako će ove godine ponovno stići i manekenka Gisele Bündchen, a ovog bi puta sa sobom mogla povesti novog partnera, trenera i instruktora jiu-jitsua Joaquima Valentea.

image

Svi se pitaju hoće li se Gisele Bündchen ove godine na Met Gali pojaviti u pratnji novog partnera Joaquima Valentea

STEPHEN LOVEKIN/BEI/SHUTTERSTOCK

Neka od poznatih imena koja bi 6. svibnja sigurno trebala biti u njujorškom Muzeju za umjetnost Metropolitan jesu Zendaya, Jennifer Lopez, Bad Bunny i Chris Hemsworth jer su upravo oni ovogodišnji promotori, s time da će slavnom "Thoru" ovo biti prvi put da prisustvuje ovom prestižnom eventu.

Tko se ove godine neće pojaviti?

Jedna od onih koji neće biti na ovogodišnjoj Met Gali je Taylor Swift. Unatoč donedavnim glasinama kako će se najpoznatija američka pop zvijezda pojaviti na svečanom eventu, do toga ipak neće doći. Naime, razlog je taj što se 34-godišnja kantautorica želi usredotočiti na nadolazeću europsku turneju. Fokus su joj probe i pripreme za turneju koja u Parizu počinje samo tri dana nakon Met Gale.

image

Američka kantautorica ovogodišnju će Met Galu propustiti zbog turneje

JAMES GOURLEY/SHUTTERSTOCK

Osim nje, modni događaj godine propustit će i Jared Leto, američki glumac i frontmen grupe Thirty Seconds to Mars koji svojim outfitima nikada ne razočara, a razlog je također - turneja. Za strane je medije otkrio kako neće moći prisustvovati na Met Gali zbog obveza vezanih uz europsku turneju svog benda, ali i snimanja filma "Tron: Ares."

Jennifer Garner jedna je od onih koji su otvoreno priznali kako se više ne misle pojavljivati na ovom događaju. Iako 52-godišnja američka glumica već godinama pripada najvećoj holivudskoj eliti, Met Gala je za nju event koji ipak radije "preskače", a na njemu je bila samo jednom. "Otišla sam na Met Galu samo jednom. Bilo mi je toliko zastrašujuće da se nikada više nisam vratila, niti isto namjeravam", otkrila je Garner jednom prilikom.

Linker
11. svibanj 2024 18:18