održiva moda na prvom mjestu

Na listi želja: Nova H&M kolekcija odiše glamurom balova pod maskama iz 60-ih godina

Povodom 10. godišnjice Conscious Exclusive popularna švedska high street kuća pripremila je slavljeničku modnu kolekciju. U kampanji za naše tržište glavnu ulogu partijanerica odigrale su domaće modne influencerice Rita Rumora i Nika Matić.

H&M Conscious Exclusive odiše elegancijom, glamurom, tajnovitim šaputanjima i zabavama iz nekih prošlih vremena okupanih blještavilom uz krojeve za kasne noćne sate i svestrane osnovne komade, sve kroz prizmu održivije mode. U izradi su po prvi put primijenjeni i reciklirana mjed, reciklirani cink i TENCEL X REFIBRA, brendirano liocelno vlakno, djelomice napravljeno od odbačenog pamuka.

Glavnu ulogu u kolekciji u sklopu drugog izdanja Conscious Exclusive kolekcije imaju romantične haljine: haljina od žakarda u nijansi plave boje s uzorkom ruža i duga svečana haljina od tila u zagasitoj nijansi ružičaste boje komadi su koje smo prve zamijetili, a pažnju privlače i mini haljine na vezanje s mašnama i crno-bijelim harlekinskim uzorkom. Sve su napravljene od mješavine recikliranog poliestera.

Senja Vild

Senja Vild

- Početna inspiracija za AW19 Conscious Exclusive kolekciju bili su tajnoviti balovi pod maskama koji su se održavali tijekom 1960-ih. To su bila grandiozna i jedinstvena događanja gdje je već samo očekivanje početka svečanosti povećavalo uživanje u samom balu. Želja nam je bila dizajnirati posebne odjevne predmete koji će se moći zadržati u garderobi još godinama, upravo zahvaljujući svojoj svestranosti. Naši kupci će moći vidjeti kako se kombinacije mogu stilizirati u skladu s vlastitim karakterom i raspoloženjem, i nadamo se da će ova odjeća biti brižno čuvana, uz brojne trenutke sreće i sjećanja na veličanstvene i zabavne večeri - ističe Ella Soccorsi, dizajner u H&M-u.

AW19 Conscious Exclusive kolekcija bit će dostupna online na hm.com od 26. rujna.

Senja Vild

Senja Vild

Senja Vild

Senja Vild

Linker
22. listopad 2021 08:40