Fora ili bespotrebno?

‘Najekskluzivnije‘ sandale ikada: Cijena Birkenstock natikača od Hermèsove Birkinice prilično je paprena

Birkenstock se udružio s poznatim kolektivom i napravio komad obuće od čije cijene blago rečeno boli glava.

Jedne od najudobnijih natikači, Arizona Birkenstock, dobile su "novo ruho" i to luksuzno. Naime, Birkenstock se udružio s kolektivom MSCHF iz Brooklyna kako bi kreirali ove natikače od popularne Hermes Birkin torbe. Cijeli proces izgledao je ovako: remenje su izradili od usitnjenih Birkinica i ušili ga u Birkenstock gazište, kreiravši četiri Arizona modela.

image
Remenje su izradili od usitnjenih Birkinica.
MSCHF/FERRARI/PROFIMEDIA

O ovim "Birkinstockicama" već se govori kao o najekskluzivnijim sandala ikada napravljenim, a dostupne su u koži noja, dvije vrste krokodilske kože i Taurillon clemence koži koja je prvi put predstavljena 1980. godine.

Čitajte i: Modni svijet u šoku: Rihanna gasi svoj brend, pandemija joj je uništila poslovanje koje je postalo preskupo

Iza ove suradnje stoji prilično čudan razlog. "Jednostavno smo fascinirani uništavanjem skupih stvari i stvaranjem nečeg novog od njih", izjavio je Daniel Greenberg šef strategije MSCHF-a.

image
Uništena Hermes Birkin torba.
MSCHF/FERRARI/PROFIMEDIA

Ako se pitate koja je njihova cijena, jako ćete se šokirati. Početna cijena modela je 34 tisuće dolara, a penje se sve do 76 tisuća. Tri para su već prodana te se izrađuju po narudžbi. Također, iz MSCHF-a su poručili da su ovim projektom željeli ljudi izazvati reakciju i preispitivanje simbolike slavne luksuzne torbe.

Čitajte i: Otkriveni prvi komadi iz suradnje H&M-a i Simone Rocha: Krasi ih bezvremenski stil i elegancija

Bila ovo pomalo luda i bespotrebna ideja ili ne, jedno je sigurno - svaka roba ima svog kupca, a moda polako ulazi u posve novu eru. Kakvu? To ćemo tek vidjeti, ali sigurno nam neće biti dosadno.

Linker
24. travanj 2024 07:32