KLJUČNI ELEMENT SERIJE

Otkriveno čije cipele nosi Carrie Bradshaw u hit seriji: ‘Nevjerojatno je da misterij i dalje postoji‘

Nove štikle protagonistice HBO-ove franšize ‘Seks i grad‘ nose potpis glumice koja ju utjelovljuje, a sama kostimografkinja čudi se što to obožavateljice toliko dugo nisu otkrile.

S obzirom na brzinu širenja informacija, rijetko što može ostati tajna. Ipak, glumci i ekipa sa seta "I tek tako...", uspjeli su u tajnosti zadržati ključni element serije do samom kraja.

Nakon što je popularizirala kolekciju dizajnera Manola Blahnika i uvela eru nezaboravnih cipela kroz 'Seks i grad', Carrie Bradshaw vratila se na male ekrane s mnoštvom novih štikla koje je dizajnirala - Sarah Jessica Parker!

image

Brend cipela Sarah Jessice Parker postoji još od 2014.

MEGA AGENCY/PROFIMEDIA SEE INDIVIDUAL PHOTO CAPTIONS/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Kao zvijezda i izvršna producentica novog poglavlja kultne HBO serije - "I tek tako...", glumica je kroz epizode pokazala mnoge talente, no Parker zrači "od glave do pete" zahvaljujući cipelama kojima je uz nedavno preminulog poslovnog partnera Georgea Malkemusa pridonijela kostimografiji serije.

Čitajte i: Sarah Jessica Parker otkrila: ‘Osjećala sam se odgovornom za Willieja Garsona tijekom snimanja Seks i grada‘

Dok se imena drugih poznatih dizajnera pojavljuju na ekranima, njezine štikle predstavljene su pod lažnom etiketom Duchessa Gardini - poput onih koje nosi kada u petoj epizodi posjećuje ordinaciju ili pak salonke koje je uparila Batshevinom ružičastom haljinom i pastelnim šalom u osmoj epizodi.

S obzirom na modnu ostavštinu "Seksa i grada", kostimi nastavka o kojem se ne prestaje pričati, morali su biti pomno osmišljeni i ispitani. Mediji i predani obožavatelji na društvenim mrežama često komentiraju outfite Carrie, Mirande i Charlotte, pa je čuvanje "tajne cipela" bio pravi pothvat.

image

Njezine štikle u seriji su predstavljene pod lažnom etiketom Duchessa Gardini.

JOSE PEREZ/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

I sama kostimografkinja Molly Rogers, koja je pod vodstvom Patricie Field radila na kostimima originalne serije, a sada s kolegom dizajnerom Danniejem Santiagom radi na nastavku, još uvijek je iznenađena kako su to uspjeli izvesti.

“Serija je složena na toliko razina. Imate posla s publikom koja plješće kad ponovno vidi poznati 'Roger' remen - Nevjerojatno je da misterije i dalje postoje čak i u doba društvenih mreža kada se sve gleda pod mikroskopom", izjavila je Rogers o remenu kojeg je Carrie nosila već davne 2008.

Čitajte i: Stiže dokumentarac ‘I tek tako‘: Poslastica za kraj prve sezone prikazat će pikanterije sa seta i izbrisane scene

Iako istoimeni brend cipela Sarah Jessice Parker postoji još od 2014., glumica nije imala namjeru dizajnirati obuću za seriju.

"U Carrieinom svijetu ne postoji kolekcija Sarah Jessica Parker. Ne postojim tamo jer bi mi to bilo previše čudno", rekla je glumica te je dodala: "Nisam htjela ostaviti dojam kao da iskorištavam poslovnu priliku i HBO, ali kako smo se približavali mom prvom osmišljanju outfita u svibnju prošle godine, postalo je jasno da još uvijek postoje rupe koje Molly i David žele popuniti u kontekstu modnih dodataka."

Nakon što je sjela s Malkemusom, rješenje se nametnulo samo od sebe. "George i ja odlučili smo napraviti cipele koje su Molly i Davidu bile potrebne, ali ne koristiti imena naših brendova", rekla je slavna glumica koja Malkemusu pripisuje zasluge za osmišljavanje prepoznatljivog imena brenda u seriji.

image

Sarah Jessica Parker u cipelama vlastitog istoimenog brenda.

JOSE PEREZ/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

"Razmišljali smo o staroj talijanskoj kući. Sve naše cipele ručno su rađene u Italiji tako da je moguće da ste mogli imati ovakve modele. Da se radilo o bilo kojoj drugoj seriji, to možda i ne bi prošlo, ali ovdje je bitno porijeklo cipele. Ljude zanima jesu li cipele s prijelaza stoljeća ili su svježe s pariških pista", objasnila je slavna glumica serije "I tek tako..." čiji lik je poznat po neobičnim interpretacijama klasične mode.

Tijekom sezone obožavatelji prate kako su outfiti Carrie definirani njezinim raspoloženjem i životnim situacijama u kojima se nalazi pa tako mijenja boje i stilove dok se nosi s gubitkom, ozlijedama, ali i neizvjesnošću u karijeri. Ipak, njezina modna filozofija uvijek ostaje ista.

"Carrie je Carrie, i uvijek će biti hirovita i miješati visoku i nisku modu. Ništa se tu nije promijenilo”, objasnila je kostimografkinja te je dodala: "Godine su samo broj, ali kako izgledate u odjeći i čemu težite ne mijenja se kada je vaš karakter toliko poznat. Osim toga, svi mi možemo ući u trgovinu i prepoznati što bi Carrie nosila.”

Linker
19. travanj 2024 07:24