Princeza Diana i John Travolta
 CNP / ddp USA / Profimedia
ikona

Pamti se i danas: Kultna haljina u kojoj je Diana plesala s Travoltom traži novu vlasnicu

Jedna od najpoznatijih i omiljenijih haljina nikad prežaljene princeze naroda nalazi se na aukciji, i to već treći put. Na aukciji se nalazila i 1997. godine, samo dva mjeseca prije nego što je princeza poginula, a novac je tada donirala u dobrotvorne svrhe.

Engleska princeza Diana, poznata i kao Lady Di svečanu dugu haljinu od baršuna tamnoplave boje nosila je u nekoliko navrata, no svi je pamte s jednog događaja, onog u Bijeloj kući. Diana je tada nosila dugu haljinu otvorenih ramena uz bisernu ogrlicu sa safirima te je zaplesala s glumcem Johnom Travoltom, tada jako popularnim zbog filma "Groznica subotnje večeri".

U američkoj Bijeloj kući 1985. godine održavala se svečana večera u čast princa Charlesa i princeze Diane, a osim s Travoltom, Diana je plesala i s Clintom Eastwoodom.

Omiljena haljina princeze Diane dolazi s potpisom preminulog dizajnera Victora Edelsteina i bit će dio "Passion for Fashion" aukcije. Predviđa se da će se prodati za cijenu od 250 do 350 tisuća dolara, što iznosi više od dva milijuna kuna.

In this photo provided by the Ronald Reagan Presidential Library, Princess Diana dances with John Travolta in the Cross Hall of the White House in Washington, D.C. at a Dinner for Prince Charles and Princess Diana of the United Kingdom on November 9, 1985., Image: 330176070, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: CNP / ddp USA / Profimedia
CNP / ddp USA / Profimedia
Princeza Diana i John Travolta

Haljina Victora Edelsteina bila je na prodaji dva mjeseca prije Dianine smrti, tada za humanitarne svrhe, a 2013. godine ponovno je licitirana za oko 311 tisuća dolara. Uz ovu kultnu baršunastu kreaciju, još dvije Dianine haljine nalazit će se na aukciji, no za njih je očekivana cijena puno manja. Princeza je ovu haljinu nosila 1986. godine u posjet Austriji, kao i 1991. i 1997. godine za službeni portret.

"Ova haljina se smatra jednom od najvažnijih koje je princeza ikada nosila. Fotografije na kojima Diana i John plešu u Bijeloj kući tada su bile senzacija, a danas su jednako ikonične i popularne", kazala je Lucy Bishop iz Kerry Taylor aukcijske kuće koja je stavila haljinu na licitaciju.

Linker
20. travanj 2024 02:02