‘predsjednički‘ modni skandal

Predsjednica Slovačke nosila kopiju brenda Snježane Mehun? ‘Da su nas kontaktirali, poslali bi im originalni model‘

Snježana Mehun, vlasnica modnog brenda Duchess, ne ljuti se na prvu ženu Slovačke. No, kaže, da su je kontaktirali - rado bi poslala original Zuzani Čaputovoj, koja je haljinu nosila pri susretu sa Zoranom Milanovićem. Svijetloplava haljina neodoljivo nalikuje na novi uradak brenda Duchess, a dio kojeg će Sježana poslati predsjednici Slovačke kao poklon.

Slovačka predsjednica Zuzana Čaputová je za posjet hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, koji se održao 16. lipnja u Bratislavi, odjenula gotovo identičnu haljinu koju je ovih dana Snježana Mehun imala na reviji ljetne kolekcije svog brenda Duchess.

Mnogi su pomislili da je željela iskazati čast hrvatskom predsjedniku pa je naručila haljinu hrvatskog brenda, no u razgovoru s vlasnicom modnog brenda Duchess, otkriveno nam je da je riječ o kopiji.

"Ostali smo iznenađeni kada smo ugledali službenu fotografiju hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića u društvu slovačke predsjednice, u identičnoj haljini iz naše nove kolekcije, i to dan prije zagrebačke revije. Haljina je konstrukcijski prilagođena predsjednici Čaputovoj, pa nema rasporak i nešto je kraće dužine, ali sve ostalo je isto - boja, pa čak i materijal. Premda nam je drago što nas kopiraju na tako visokim pozicijama, jer to znači da smo uspjeli, kopiranje ne odobravamo - da su nas kontaktirali, poslali bi im originalni model. No, ne ljutimo se te ćemo predsjednici poslati nekoliko naših originala kao poklon. Drago nam je da su barem vodili računa o detaljima s kojima je Protokol očito bio upoznat, pa predsjednik Milanović ima kravatu iste boje kakve je i haljina", rekla je za Gloria.hr poduzetnica Snježana Mehun.

Čitajte i: Borna Kotromanić ponovno testira modne granice: Na reviju stigla u komadu koji se malo njih usuditi nositi

Inače, Snježana Mehun ovih je dana predstavila u Zagrebu novu kolekciju svog modnog brenda Duchess, a s kojim je vrlo brzo postigla veliki uspjeh.

Često je haljine njezinog dizajna nosila i nekadašnja predsjednica Grabar - Kitarović pa je moguće da se Zuzana Čaputová inspirirala i modnim odabirima bivše hrvatske predsjednice. Slovačka predsjednica inače, ovih će dana proslaviti 48. rođendan. Ova diplomirana pravnica predsjednicom Slovačke postala je sredinom lipnja 2019. Time je ispisala povijest u svojoj zemlji - naime, postala je tada prva žena u Slovačkoj na tom položaju, a ujedno i najmlađa predsjednica u povijesti te zemlje.

Linker
23. travanj 2024 12:46