Getty Images
KARL LAGERFELD

Retro Chanel: povratak Art Deco mode iz tridesetih godina

Haute couture revija kuće Chanel jedna je od najiščekivanijih na Tjednu visoke mode u Parizu - i to s razlogom. Njemački dizajner predstavio je jedinstvene komade u Grand Palais i najavio veliki povratak odijela sa suknjom te Art Deco mode.

Iako na prvi pogled jednostavna, modna pista u Grand Palais bila je obložena ogledalima, baš poput stubišta u ateljeu Coco Chanel, a iza svega stoji ideja da publika može svaku kreaciju vidjeti iz svih kuteva. Glavni komadi njegove couture kolekcije za proljeće bila su odijela sa suknjama. Ružičasta nijansa i kombiniranje s 'pillbox' šeširom jasno su otkrivali da je Lagerfeld inspiraciju pronašao u Jackie Kennedy koja je i dan-danas modna ikona.

GettyImages

Osim "strogog" looka, njemački je dizajner predstavio i raskošne haljine inspirirane tridesetima prošloga stoljeća te optočene kristalima ili pak ukrašene perjem. Glavni modni dodaci bili su široki remeni i biserni ukrasi oko gležnja. Reviju su, između ostalih, nosile američke manekenke Bella Hadid i Kendall Jenner, dok je zvijezda revije bila njegova nova muza: 17-godišnja Lily-Rose Depp koja je reviju zatvorila u raskošnoj ružičastoj vjenčanici.

Linker
18. travanj 2024 13:40