Screenshot Youtube
DYSON

Revolucionarno sušilo za kosu

Tvrtka Dyson, poznata po sušilima za ruke i usisivačima, na velika vrata ulazi u svijet ljepote – s jedinstvenim sušilom za kosu. Projekt je trajao četiri godine, osmišljeno je 600 prototipova koji su testirani na otprilike 1600 kilometara ljudske kose, u istraživanju su sudjelovala 103 inženjera, a uloženo je više od 70 milijuna dolara.

– Sušila za kosu su teška, neučinkovita i bučna. Ali što smo ih dulje testirali, ustanovili smo i da značajno oštećuju kosu. Tražio sam od svojih inženjera da razviju fen koji će riješiti sve te probleme – istaknuo je britanski inženjer James Dyson.

Dyson Supersonic je sušilo za kosu jedinstvenog izgleda, a poseban je po sićušnom motoru V9, koji omogućuje snažan protok zraka. Dyson tvrdi kako je njihov motor i do 300% snažniji od onih najjačih trenutno prisutnih na tržištu, a jedinstvenim dizajnom sušila pojednostavili su protok zraka i smanjili kovitlanje zraka.

Tvrtka Dyson napominje kako se sušila za kosu nisu značajno promijenila od 1960-ih godina, a njjihov Dyson Supersonic drastično će smanjiti vrijeme stiliziranja kose te njezino oštećivanje. Naime, zahvaljujući senzoru koji mjeri temperaturu 20 puta u sekundi i drži je pod kontrolom te ne dopušta pregrijavanje.

Osim toga, Dyson se hvali i nevjerojatno tihim fenom, zbog čega se i zove Supersonic, jer je za razliku od konkurentskih proizvoda mnogo tiši.

Dyson Supersonic bit će dostupan u bijeloj i sivoj boji, ali i u upečatljivoj magenti, a za njega ćete morati izdvojiti 399 dolara. U prodaju dolazi u rujnu ove godine.

Linker
18. rujan 2021 15:32