Profimedia
MODEL.COM

Saznajte tko je model godine po izboru modnih insajdera

Stigao je još jedan dokaz da je 2016. bila godina američke manekenke Belle Hadid: Models.com proglasio ju je modelom godine.

O tome tko je bio najuspješniji odlučuje 250 najboljih dizajnera, fotografa, frizera i vizažista, odnosno svi oni koji su imali priliku raditi s njom, a ovogodišnja nagrada, iako nije iznenađenje, pravi je pokazatelj koliko je 19-godišnjakinja u 2016. "izgradila" svoje ime s obzirom na to da lani nije bila spomenuta ni u jednoj od ukupno deset kategorija.

Neki od najistaknutijih angažmana mlade manekenke bili su naslovnica lipanjskog izdanja magazina Elle, Calvin Klein kampanja, postala je zaštitno lice Dior Beauty te je prvi put bila pozvana da nosi Victoria's Secret reviju, što je bio šećer na kraju godine s obzirom na to da je prošetala modnim pistama predstavljajući nove kolekcije luksuznih modnih brendova poput Chanela i Marca Jacobsa.

Bella Hadid and Abel Tesfaye aka The Weeknd on the catwalk during the Victoria's Secret Fashion Show 2016 held at The Grand Palais, Paris, France, Image: 307147951, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association
Bella Hadid i The Weeknd

Osim što najbolje od najboljih biraju modni insajderi, svoju priliku za glasovanje dobili su i čitatelji, zbog čega su u svakoj od deset kategorija dodijeljene po dvije nagrade, a ona za najboljeg modela otišla je u ruke američke manekenke Kendall Jenner.

Model Kendall Jenner poses on the red carpet as she arrives for the screening of the film
REUTERS

Zvijezde društvenih mreža su Gigi Hadid i Emily Ratajkowski, nove zvijezde modne scene su Adwoa Aboah i Grace Elizabeth, a ostale pobjednike provjerite na stranici Model.com.

Linker
18. travanj 2024 19:09