Getty Images
igra po svom

Serena Williams opet prkosi pravilima: Odigrala meč u crnom kompletu koji šalje snažnu poruku

U kolovozu prošle godine poznata tenisačica podigla je buru u svijetu tenisa nakon što se na meču pojavila u crnom kombinezonu, što se nije svidjelo predsjedniku Francuske teniske federacije. Unatoč promjenama koje je uveo kada je dress code u pitanju, Serena Williams (37) i dalje igra po svojim pravilima igre.

Osvajačica 23 Grand Slam naslova prošlog ljeta je na French Openu navukla je kritike čelnika teniske federacije na sebe, no i dobila potporu javnosti i obožavatelja koji su je u crnom kombinezoni prozvali 'superjunakinjom', a sama je komentirala da se osjećala poput 'princeze ratnice'. Tenisačica je kombinezon tada nosila jer su joj tajice pomagale cirkulaciji u nogama, s čim je imala problema zbog nedavnog rođenja svoje prve kćeri Alexis.

Na French Openu 2019. godine Serena Williams sada je opet privukla pažnju na sebe odvažnim outfitom. Nakon što je nosila uski kombinezon, predsjednik Francuske teniske federacije Bernard Giudicelli uveo je pravilo da tenisačice na terenu moraju nositi isključivo bijele komplete, uz dozvolu nošenja kompresijskih hlačica.

Serena Williams (USA) during Day 2 of the French Open at Roland Garros on May 27, 2019 in Paris, France., Image: 438213764, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Crystal pictures
Profimedia, Crystal pictures
Serena William

Za stroža pravila odijevanja majka jednogodišnje kćeri ne mari pa se na meču koji je igrala u ponedjeljak protiv Vitalie Diatchenko na Roland Garros stadionu obukla u crni komplet s bijelim detaljima, koji je dio nove Nikeove kolekcije nastale u suradnji s dizajnerom Virgilom Ablohom za brend Off White. U prvom dijelu meča tenisačica je nosila kratke hlačice i plašt ispisan francuskim riječima, odnosno pojmovima 'majka', 'kraljica' i 'božica', nakon čega se skinula u crni komplet s bijelim detaljima.

"Govori o tome da sam majka i da sam kraljica, kao što je svaka žena, šampion. Za mene je to pozitivan poticaj, sviđa mi se to", rekla je tenisačica kojoj je ovo druga suradnja s dizajnerom.

Nakon uvođenja novih pravila odijevanja, Serena se na terenu pojavila u baletnoj suknjici i zelenom kompletu, a nakon cijele priče stigla je i ponuda za suradnju s Nikeom koji su joj pružili podršku. "Možete joj oduzeti kostim superjunakinje, ali ne i njezine supermoći", bila je objava sportskog brenda nakon što su objavili suradnju.

PARIS, FRANCE - MAY 27:  Serena Williams of The United States reacts during her ladies singles first round match against Vitalia Diatchenko of Russia during Day two of the 2019 French Open at Roland Garros on May 27, 2019 in Paris, France. (Photo by Adam Pretty/Getty Images)
Getty Images

PARIS, FRANCE - JUNE 02:  Serena Williams of The United States celebrates victory during the ladies singles third round match against Julia Georges of Germany during day seven of the 2018 French Open at Roland Garros on June 2, 2018 in Paris, France.  (Photo by Cameron Spencer/Getty Images)
Getty Images
Serena Williams na French Openu 2018. godine

Linker
17. travanj 2024 20:34