Stockx.com
Holy shoes

'Suradnja s Kristom': Svete tenisice mirišu po tamjanu, sadrže svetu vodicu i koštaju oko 20 tisuća kuna

'Isusove tenisice' rasprodale su se s web stranice velikom brzinom i trenutno jedan par dolazi po cijeni od 20 tisuća kuna. Da, ove tenisice dolaze s blagoslovljenom vodicom, raspelom i posvetio ih je svećenik, a koračati u njima vjerujemo da je posebno iskustvo.

Tvrtka MSCHF odlučila se za pomalo suludu suradnju - s Isusom Kristom. Brooklynska tvrtka u internet prodaju pustila je model tenisica Nike Air Max 97s koje u sebi imaju svetu vodu iz Jordana, na vezicama raspelo, blagoslovio ih je svećenik, a imaju i natpis "INRI", crvenu točku koja simbolizira Isusovu krv te stil iz Biblije Matej 14:25, koji se odosi na Isusovo šetanje po vodi. Uz sve to, tenisice imaju miris tamjana.

Sportski brend Nike nema veze s ovom suradnjom i nastankom svetih tenisica, no one su izazvale pravu pomutnju i rasprodale se sa stranice, po početnoj cijeni od oko 9600 kuna, a sada im je cijena skočila na vrtoglavih 20 tisuća kuna.

Stockx.com

Stockx.com

Ovim potezom iz tvrtke su objasnili kako su željeli istaknuti koliko apsurdne suradnje između brendova postaju. Odlučili su se zato na najutjecajniju osobu u povijesti - Isusa Krista, kazali su iz tvrtke. "Pala nam je na pamet suradnja Adidasa i Arizona Iced Tea kada su prodavali tenisice koje su reklamirale kompaniju koja prodaje pića. Zato smo htjeli pokazati koliko je apsurdna kultura suradnje postala", rekao je Daniel Greenberg iz MSCHF-a za New York Post i nadodao da su u tvrtki bili zapanjeni s idejom "kulture suradnje" koja se na kraju pokazala kao pametni poslovni potez.

Stockx.com

Stockx.com

Linker
20. travanj 2024 08:35