Profimedia, Abaca Press
Zimska bajka

Suze na modnoj pisti: Muze Karla Lagerfelda predvodile njegovu posljednju kolekciju za Chanel

Njemački dizajner Karl Lagerfeld preminuo je sredinom veljače i ostavio modni svijet u suzama. Posljednja kolekcija koju je dizajnirao za Chanel predstavljena je posljednjeg dana Tjedna mode u Parizu u bajkovitoj kulisi zimske bajke.

Za Chanelovu reviju kojom je predstavljena kolekcija za jesen/zimu 2019. godine slobodno možemo reći da je bila najemotivnija do sada. Modna pista transformirana je u zimsku bajku pod imenom 'Chalet Gardenia', a snježna pista i drvene kućice imitirale su alpski planinski gradić. Jedna od Karlovih omiljenih muza Cara Delevingne otvorila je show, a prije toga za Lagerfelda je održana minuta šutnje. Delevingne je prošetala u kariranom odijelu od tvida, kaputu pepita uzorka i šeširu. Još jedna od njegovih muza, glumica Penelope Cruz, koja je u ruci nosila bijelu ružu te mu tako odala počast, bila je vizija u bijelom, kao i manekenka Kaia Gerber. Čast da s ostalim manekenkama zatvori reviju koja je slavila Lagerfeldov rad imala je i hrvatska manekenka Farreta. Uz nju, reviju su zatvorile Penelope Cruz, Adut Akech i Luna Bijl.

Bijeli kostimi od tvida, vuna i svila, pepita uzorak i pufaste suknje karakteriziraju novu kolekciju, dok su se u bijeloj eleganciji isticale i pufaste jakne u jarkim bojama. Umjesto klasičnog izlaska na pistu, manekenke su hodale rame uz rame jedva zadržavajući suze u očima te na taj način odale posljednji pozdrav dizajneru. Na kraju revije na pistu je izašla i Virginie Viard koja je naslijedila palicu od Lagerfelda. Emotivnu reviju iz publike pratile su miljenice preminulog dizajnera poput Naomi Campbell, Kristen Stewart, Marion Cotillard i Monice Bellucci.

Ellie Bamber, Elisa Sednaoui, Marine Vacth, Kristen Stewart, Janelle Monae, Clemence Poesy, Monica Bellucci and her new boyfriend Nicolas Lefebvre, Naomi Campbell attending the Chanel show as part of the Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2019/2020 in Paris, France on March 5, 2019., Image: 417346564, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca Press
Profimedia, Abaca Press

Kristen Stewart attends Chanel ready to wear fashion show during Paris Fashion Week F/W 2019 held in Paris, France on March 5, 2019., Image: 417319109, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca Press
Profimedia, Abaca Press

Linker
23. travanj 2024 20:39