roomshopvintage Instagram
Profinjen modni dodatak

Svi žele ove nevjerojatno velike gumice za kosu, znamo gdje ih nabaviti

Sjećate se onih plišanih gumica za kosu koje su devedesetih bile na kosi skoro svake djevojčice i žene? Čak i ako ih tada niste voljeli, sada bi vas mogle oduševiti zahvaljujući jednom američkom brendu koji im je udahnuo novu svježinu.

Iako je rijetko tko očekivao će se "scrunchie" gumice za kosu vratiti u modu, to se ipak dogodilo kao i s mnogim drugim trendovima. Ovaj ultimativan modni dodatak iz devedesetih u sadašnje je vrijeme postao još ljepši jer više nije ograničen samo na plišani materijal, već i onaj nešto finiji - elegantnu organzu pa neće tako skoro "uvenuti".

Novi val starog trenda pokrenuo je i ne tako razvikani brend Room Shop Vintage u Philadelphiji. Njihov novootvoreni showroom u ovom američkom gradu prepun je boja i mnogobrojnih vintage komada koji uključuju i impresivnu kolekciju ogromnih scrunchie gumica za kosu izrađenih od recikliranog materijala. Iza brenda stoji kreativni dvojac, supružnici Shelly Horst i Dryw Scully. Nakon mnogo godina rada u maloprodaji, dali su otkaz i počeli prodavati vintage modne komade koje su pronalazili na putovanjima diljem zemlje.

Osim što su dio održive mode, ove gumice izgledaju zaista impresivno kada se stave na kosu jer cjelokupnom looku daju dozu elegancije i profinjenosti i nipošto ne djeluju kao višak. Dolaze u raznim bojama - od ružičaste do limeta-zelene te nisu nimalo poput onih iz 80-ih i 90-ih godina, već bolje. Idealne su za one žene koje se modom vole izražavati jer s njima definitivno neće proći nezapaženo.

Mnoge trendseterice prepoznale su njihovu vrijednost pa su ove gumice već preplavile Instagram koji je i dalje jedan od najvećih izvora modne inspiracije. Inače, gumice dolaze u dvije veličine - velikoj i mini verziji. Cijena velikih je 20 dolara (oko 126 kuna), a malih 12 dolara (oko 76 kuna), a možete ih nabaviti na njihovoj službenoj web stranici.

Linker
15. travanj 2024 21:40