Facebook
ZAHVALJUJUĆI ZACU POSENU

Veliki makeover najpoznatije animirane pin-up djevojke

Najpopularnija animirana pin-up djevojka Betty Boop dobila je veliki makeover zahvaljujući američkom dizajneru Zacu Posenu.

Jedan od najpopularnijih animiranih likova iz tridesetih godina prošlog stoljeća vraća se u kratkom filmu koji će poslužiti za promociju dviju haljina inspiriranih upravo pin-up djevojkom Betty Boop. Dizajner koji je ove godine proslavio 15. godišnjicu svojih vlastitih kolekcija obožavao je čitati stripove i gledati animirane filmove s njom u glavnoj ulozi.

- Radi se o liku koji je feministički, snažan te istovremeno i seksepilan zbog čega sam odabrao ženstvene haljine, ali s malim zaokretom. Nisam želio kreacije bez naramenica, po kojima je bila poznata, i dodao sam crne detalje - otkrio je 36-godišnji dizajner čiji dizajn stvarno odgovara liku Betty Boop.

Facebook

Mini haljina inspirirana je njezinom koktel haljinicom, dok je glamurozna dugačka haljina sirena kroja kao stvorena za crveni tepih. Na njima je radio dva mjeseca, a dostupne su na njegovoj stranici po cijeni od 250 i 550 dolara. Samo za ovu priliku Pantone je osmislio Betty Boop nijansu crvene s podtonom plave, a posvetu pin-up liku odao je i kozmetički brend MAC s Boop nijansom mat ruža za usne.

Facebook

Haljine je predstavila model Crystal Renn, poznata kao autorica knjige "Hungry" u kojoj je progovorila o svojoj borbi s anoreksijom, a kreacije su promovirane i kratkim animiranim filmom "Betty Goes A-Posen" koji je objavljen na Facebook stranici Betty Boop.

Linker
18. travanj 2024 04:22