Virginie Viard, Chanel

 VALERY HACHE AFP
Iznenadni odlazak

Virginie Viard napušta kultnu modnu kuću

Pet godina nakon što je od Karla Lagerfelda preuzela poziciju kreatvine direktorice Chanela, samozatajna Francuskinja odlučila se povući.

Pet godina nakon što je od Karla Lagerfelda preuzela poziciju kreatvine direktorice Chanela, samozatajna Francuskinja odlučila se povući.

Virginie Viard, samozatajna dizajnerica bila je gotovo 30 godina Lagerfeldova desna ruka, a isto toliko vremena provela je u i Chanelu, s petogodišnjom pauzom kada je prešla u Chloé. Njezin naprasan odlazak iznova je šokirao modni svijet, iako on nije bio neočekivan, s obzirom na to da Viard nikada nije bila sklona svjetlima reflektora. Ova Francuskinja rođena je 1962. u Lyonu, a karijeru u Chanelu je započela kao pripravnica 1987. Svoju prvu kolekciju za parišku modnu kuću predstavila je u ožujku 2019., nakon iznenadne smrti modnog velikana Karla Lagerfelda.

image

Virginie Viard bila je dugogodišnja suradnica Karla Lagerfelda

VALERY HACHE AFP

Njezinu karijeru obilježio je snažan rast prodaje i to čak dva i pol puta od 2018. godine, dok su čelnici uvijek naglašavali kako Viard dizajnira vrlo uspješno za žene. Važno je naglasiti i kako je Viard bila prva žena na čelu kuće i to od njezine začetnice Gabrielle Chanel. Iako još uvijek nije imenovan njezin nasljednik, već se počelo špekulirati kako bi na njeno mjesto mogli doći Heidi Slimane ili Pier Paolo Piccioli.

image

Njezinu karijeru u Chanelu obilježio je snažan rast prodaje

VALERY HACHE AFP

"Nova kreativna organizacija bit će objavljena u dogledno vrijeme. Chanel želi zahvaliti Virginie Viard na njezinom izvanrednom doprinosu Chanelovoj modi, kreativnosti i vitalnosti", poručili su iz luksuzne modne kuće, te najavili da će Haute Couture kolekcija za jesen i zimu 2024./25. biti predstavljena prema planu - 25. lipnja u Opéra Garnier.

Linker
15. lipanj 2024 21:27