Chanel SS/2020.
 Getty Images
na pariškim krovovima

Virginie Viard predstavila prvu ready-to-wear kolekciju nakon smrti Karla Lagerfelda, sve gotovo uništio uljez na pisti

Dok je Karl Lagerfeld setove modnih revija pretvarao u lokacije koje su mu bile drage, Virginie Viard odaje čast svakodnevnim lokacijama, poput knjižnice, a sada se nova kolekcija predstavila na pariškom krovu muzeja Grand Palais.

Nakon što je dizajner Karl Lagerfeld preminuo u veljači ove godine, postavilo se pitanje tko će ga zamijeniti na čelu Chanela. Mnogima je samo jedno ime bila na umu, što se na kraju i ostvarilo. Logični izbor bila je Virgine Viard, njegova desna ruka koja je sada na posljednjem danu pariškog tjedna mode predstavila svoju prvu samostalnu ready-to-wear kolekciju.

Na pariškom krovu Viard je odnijela Chanel s mladenačkim licem. Svi modeli su nosili ravne balerinke ili cipele na nisku block petu te samo jednu Chanel torbu (dok je Lagerfeld modelima dao dvije torbice u jednoj kombinaciji). Slobodniji i mladenački look i glamurozni štih Parižanke u 1960-im godinama karakteriziraju kolekciju koja se i dalje sastojala od prepoznatljivih kompleta od tvida, a predstavljene su i crne midi suknje, pufaste u stilu 60-ih godina, bijele košulje i detalji od perja. Crna, bijela i nježno ružičasta boja čine većinu nove kolekcije za proljeće i ljeto 2020. godine.

PARIS, FRANCE - OCTOBER 01: Models walk the runway during the Chanel Womenswear Spring/Summer 2020 show as part of Paris Fashion Week on October 01, 2019 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images
Chanel SS/2020.

Jednu od iščekivanijih revija gotovo je upropastio "uljez" koji se pojavio na pisti - nepoznata djevojka, navodno francuska youtuberica, u Chanel kompletu nenadano se pojavila zajedno s modelima na pisti i nonšalantno prošetala cijelom pistom. Na videima objavljenima na društvenim mrežama vide se zaštitari koji su krenuli prema njoj, no na kraju je stvar u svoje ruke uzela manekenka Gigi Hadid i dosta grubo izbacila "manekenku" s piste.

Linker
19. travanj 2024 05:38