PROFIMEDIA/EVERETT
Povratak glamura

Zaboravite na minimalizam: Što je "Mob wife" estetika o kojoj svi pričaju

Mob Wife estetika predstavlja spoj moći, sofisticiranosti i odvažnosti. U središtvu ove estetike su krzneni komadi, upečatljivi nakit, sunčane naočale, torbice s izraženim logom brenda i životinjski uzorci.

Mob Wife estetika predstavlja spoj moći, sofisticiranosti i odvažnosti. U središtvu ove estetike su krzneni komadi, upečatljivi nakit, sunčane naočale, torbice s izraženim logom brenda i životinjski uzorci.

Tek smo zakoračili u novu godinu, a TikTokeri su već poludjeli za novim trendom. Možemo zaboraviti "clean girl" estetiku i "tihi luksuz" koji su prošle godine dominirali modnim i beauty svijetom. Izgleda da će u 2024. godini ovi minimalistički trendovi pasti u drugi plan, a na scenu će stupiti "stil žene mafijaša". Naime, ova nova estetika izazvala je veliki interes influencerica u posljednjih nekoliko tjedana, a da je riječ o viralnom trendu potvrđuje i činjenica da #mobwife trenutačno ima više od 100 milijuna pregleda na TikToku.Tako da možete zaboraviti na komade u neutralnim bojama i jednostavni "no make-up" look koje su popularizirale poznate trendseterice poput Hailey Bieber, Belle Hadid, Rosie Huntington-Whiteley, Zendaye i Zoë Kravitz. Vrijeme je da obogatite svoje ormare dozom glamura.

image

Edie Falco kao Carmela Soprano

UTTERSTOCK BARRY WETCHER/HBO/KOBAL/SHUTTERSTOCK
image

Michelle Pfeiffer kao Elvira Hancock

UNIVERSAL PICTURES/CHRISTOPHEL COLLECTION/PROFIMEDIA

Nove stilske ikone su likovi poput Carmele Soprano iz serije "Sopranos", i Elvire Hancock iz kultnog filma "Scarface" sa svojim odvažnim i raskošnim lookom. Mob Wife estetika predstavlja spoj moći, sofisticiranosti i odvažnosti.

U središtvu ove estetike su krzneni komadi, upečatljivi nakit, sunčane naočale, torbice s izraženim logom brenda i životinjski uzorci. S druge strane, beauty svijet obilježit će jaka šminka, pogotovo tamno obrubljene usne, zatim "signature" parfemi, dugi nokti i kosa puna volumena.

image

Kendall Jenner, Hailey Bieber, Dua Lipa i Taylor Swift sve češće možemo vidjeti u "mob wife" stilu

PROFIMEDIA
image

Dua Lipa više se puta pojavila u ovom glamuroznom stilu

ROB LATOUR/SHUTTERSTOCK
image

Jaka šminka, pogotovo tamni ruževi, dio su "mob wife" estetike

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Iako se ova izmjena trendova na prvu čini naglom, zapravo već nekoliko mjeseci raste popularnost većine komada koji su sastavni dio ove estetike. Predimenzionirani kaputi od umjetnog krzna često su se pojavljivali na modnim pistama prošle sezone, a sve češće nose ih i slavne osobe poput Kendall Jenner, Hailey Bieber, Dua Lipa i Taylor Swift. U 2023. godini također je došlo do porasta popularnosti leopard uzorka, raskošnog nakita i sunčanih naočala, ali i upečatljivih boja poput oxblood nijanse. Ukratko, trend se "kuha" već neko vrijeme, a do konačnog je preokreta sigurno dovela i rastuća popularnost HBO-ove serije "Sopranos" koja se počela emitirati 1999. godine. Naime, kako bi proslavio njezinu 25. godišnjicu, HBO je otvorio službeni profil serije na TikToku, na kojem se nalaze kratki videi svih 86 epizoda, te tako upoznao mlađe generacije s pričom mafijaške obitelji i njihovim stilskim izričajem.

Linker
04. svibanj 2024 11:01