Profimedia, TEMP Sipa Press
Vi, samo s više stila

7 savjeta: Kako izgledati glamuroznije i ljepše bez odlaska u veliki shopping

Prije 'peglanja kartica' u potrazi za novim izgledom, poslušajte naših sedam savjeta i postanite već od sutra žena koju ste oduvijek htjeli pozdraviti u ogledalu.

Brojne slavne osobe pokazale su nam da novac može kupiti dobre pramenove i zategnuto lice, ali ne i stil zbog kojeg ćemo neku osobu smatrati lijepo odjevenom i dotjeranom.

Mnogi misle da je za makeover potrebno potrošiti puno novca, što nije istina, jer su za glamur prije svega potrebni ovi 'sastojci': redovita njega, malo planiranja i puno samopouzdanja.

A post shared by Diletta Amenta (@dilettamenta) on

Prije 'peglanja kartica' u potrazi za novim izgledom, poslušajte naših sedam savjeta i postanite već od sutra žena koju ste oduvijek htjeli pozdraviti u ogledalu.

Rastanak boli, ali...

Vrijeme je da se riješite sve šminke, odjeće i modnih dodataka koji vam ne stoje, koji su oštećeni (i ne mogu se popraviti), koji 'čekaju bolje dane' i koje zapravo više nikada nećete nositi. Zakrčena kozmetička torbica i ormar sprječavaju vas na putu do urednog izgleda jer stvaraju nered zbog kojeg ne možete jasno vidjeti što sve posjedujete. Imate pravo zadržati samo pet komada koji skrivaju lijepe uspomene, sve više je previše!

Nedjeljni stilist

Svake nedjelje odvojite dvadeset minuta i izaberite pet outfita koje ćete nositi nadolazećeg tjedna na posao. Ako vam se smiješe izlasci, isprobajte i odaberite odjeću i za te prigode. Odjeću zatim uredno objesite na vješalice ili spremite u ormar, a ako imate vremena, dodajte i najlonke i modne dodatke za svaki outfit. Igranje stilista dat će vam priliku da malo uživate sami sa sobom, uštedjeti vam živce i puno vremena tijekom tjedna i od vas bez puno truda napraviti ženu koja nikad ne izgleda kao da se spremala bez razmišljanja.

Pronađite svoju pravu ikonu

Slažemo se, Blake Lively uvijek izgleda zavodljivo, ali ako ste niski, bez oblina i tipične dječačke građe, njezine outfite teško ćete moći kopirati. Prava je sreća što je svijet showbiznisa danas pun žena različitih visina, tipova građa i godina. Pronađite nekoliko slavnih osoba koji imaju sličnu građu poput vas i čiji vam se stil jako sviđa pa tu i tamo pogledajte njihove fotografije kako bi dobili inspiraciju i izašli iz rutine.

Odaberite svoj zaštitni znak

Velike naušnice, zgodne narukvice, beretke, zanimljive torbice, neobične cipele, lak za nokte određene boje, šalovi atraktivnih uzoraka? Odaberite neki modni dodatak po kojem ćete biti prepoznatljivi i zapamćeni. Svoj zaštitni znak možete mijenjati iz sezone u sezonu, kako sami sebi ne bi postali dosadni.

Riješite se kompleksa i budite iskreni u isto vrijeme

Ovo je možda najteži korak jer zahtjeva odbacivanje kompleksa iz mlađih dana i prihvaćanje istine. Dobro se pogledajte u ogledalo i iskreno zapišite koje bi dijelove tijela trebalo odjećom korigirati, a koje istaknuti. Možda vam minice više ne stoje, ali zato možete uživati u uskim pencil suknjama koje će istaknuti vašu zavodljivu stražnjicu za kakvu se žene diljem svijeta satima i satima muče u teretani, i to bez uspjeha. Nitko nije savršen, ali to ne znači da se morate skrivati iza široke odjeće u kojoj će se vaše tijelo potpuno 'izgubiti'.

Uredite kosu

Žena s nedotjeranom frizurom izgleda neuredno i u najskupljim cipelama. Napravite malo istraživanje na internetu i doznajte kakve sve frizure možete napraviti kod kuće kada nemate vremena za frizera, a kupaonicu opskrbite suhim šamponom, dobrom četkom, gumicama i ukosnicama te sprejem za prikrivanje izrasta.

Dobre sunčane naočale

Sunčane naočale ultimativan su modni detalj koji svaki outfit u trenu može pretvoriti u čisti glamur. Pronađite model koji najbolje pristaje vašem licu i uvijek ih nosite sa sobom.

Linker
16. travanj 2024 10:29