U novoj Gloriji IN

Donosimo prijedloge za shopping: Neodoljiv zov modne divljine kao stvoren je za vruće dane i noći

Bilo da ga nosite na odjevnim komadima ili modnim dodacima, leopard print vašem će stilu dati dozu odvažnosti i seksepila.

Kad su u pitanju žene koje vole leopard print, često ih se doživljava kao predatorice - kroz smijeh otkriva Jo Weldon, autorica knjige “Fierce: The History of Leopard Print”, koja je tom modnom uzorku posvetila mnogo vremena i istraživanja. Do kojeg je zaključka došla? Da doista postoji poveznica među damama u čijim ormarima vise odjevni komadi s uzorkom leopardovih, tigrovih ili pitonovih šara, ali se ona ne krije u porivu da nekog ugrizu ili pojedu, već da se izbore za ono što im je u životu važno.

image
Animal print
PROFIMEDIA

Ljubiteljice leopard printa, konstatira Weldon, po prirodi su odvažne, snažne žene koje se ne boje biti u centru pažnje, a da je to istina, dovoljno je baciti oko na listu njegovih obožavateljica - rado su ga nosile Jackie O, Josephine Baker i Elizabeth Taylor, a danas u komadima animal printa svoju divlju stranu rado pokazuju Lady Gaga, Jennifer Lopez i Michelle Obama. Modni hommage velikim mačkama prvi je dao slavni Christian Dior još 1947., a otad pa do danas njihove se spektakularne šare redovito mogu vidjeti u kolekcijama slavnih kreatora.

image
Zara košulja idealna za poslovne kombinacije
ZARA

Oprezno koristiti

image
Mary Katrantzou x BVLGARI
MARY KATRANTZOU X BVLGARI

Riječ je o iznimno efektnom uzroku, no budite oprezni s čim ćete ga kombinirati jer je lako skliznuti u neukus. Modnim se početnicama preporučuje da odabiru isključivo modne dodatke u tom stilu. Primjerice, uz bež kombinezon jednostavnog kroja ili elegantnu crnu haljinu sjajno će pristajati sandale ili torbica leopard uzorka.

image
Haljina s printom u stilu negližea, Zara, 249 kn
ZARA

Oni modno iskusniji mogu si priuštiti više modnog “divljanja” - maksi haljinu ili kombinaciju crop topa i suknje leopard uzorka, no sve ostalo treba biti neupadljivo - od šminke i frizure do modnih dodataka. Ima li leopardovim šarama mjesta u sportskom stilu? Ima, pogotovo u kombinaciji s neonskim nijansama, no to je već look rezerviran za one najiskusnije i najhrabrije u modnoj džungli.

image
Kratka suknja, Guess, 530 kn
GUESS

Ovu i mnoge druge zanimljive teme potražite u novom broju Glorije IN.

image
Gloria produkcija
Linker
23. travanj 2024 12:52