REX / Shutterstock Editorial / Profimedia
Nećete mu moći odoljeti

Hrpa odličnih trendova skriva se na ulicama Kopenhagena: Jedan od njih nosit ćemo cijelu zimu i proljeće

U Kopenhagenu se trenutno održava Tjedan mode na kojem se predstavljaju kolekcije za jesen/zimu 2020. Iako nije toliko blještav kao milanski, pariški ili njujorški, uvijek donosi hrpu trendova koje niti možemo, niti želimo zaobići, a Dankinje posebno obožavaju onaj jahački koji se bazira na širokih hlačama uguranim u čizme, muškim krojevima i neutralnim bojama.

Skandinavski stil vrlo je lako kopirati jer se bazira na bezvremenskim komadima koji se daju kombinirati na stotinu različitih načina. Malo ćemo se odmaknuti od samih modnih pista, jer se na ulicama glavnog grada Danske skrivaju pravi dragulji kada je riječ o dobrom stajlingu.

Fotke stajliš Dankinja ovoga tjedna su preplavile Instagram, a ono što smo primijetili jest da se većinom nosi koža, krzno i pletivo, a dame ne bježe ni od žarkih boja i upečatljivih detalja koje svaki stajling još više obogaćuju.

No, ako nešto detaljnije pogledate fotke, primijetit ćete, baš kao i mi, da su se Dankinje zaljubile u neke komade koji su se ranije nosili samo kao dio uniforme. Riječ je o hlačama i čizmama u jahačkom stilu koje su one malo prilagodile modernim vremenima. Naravno da na svakodnevnoj razini nećete moći nositi prave jahačke hlače i čizme jer su ipak namijenjene ovom elegantnom sportu, ali možete isfurati ovaj trend kao što je viđen u Kopenhagenu.

Street Style
Street Style, Autumn Winter 2020, Copenhagen Fashion Week, Denmark - 29 Jan 2020, Image: 495498019, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia
REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Danske trendseterice ovaj trend nose na nekoliko načina, ali ostaju vjerne neutralnim, zemljanim bojama.

Sako i široke hlače pomalo muškog kroja kombiniraju s crnim kožnim čizmama, a hlače su, naravno, ugurane u njih. Cool dimenziju dala je kožna crna košulja, a plava dolčevita radila je živahan kontrast cijelom stajlingu.

Street Style
Street Style, Autumn Winter 2020, Copenhagen Fashion Week, Denmark - 29 Jan 2020, Image: 495498035, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia
REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Osim na sako, hlače jahačkog kroja odlično idu i s bež balonerom i kaubojkama boje karamele. Još jedan trend koji je prisutan u ovoj kombinaciji jest pulover s otkopčanom kragnom koji će se zadržati na modnom tronu cijele zime. Bijela košulja je nezaobilazna, a kravatu možete zamijeniti mašnom za nešto nježniji štih.

Street Style
Street Style, Autumn Winter 2020, Copenhagen Fashion Week, Denmark - 28 Jan 2020, Image: 495319463, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia
REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sako i hlače boje pijeska ponovno su u igri, ali na nešto suptilniji način. Glavnu riječ u ovom outfitu vodi bucket šešir koji neodoljivo podsjeća na jahačku kapu, a neobična torbica s nekoliko životinjskih uzoraka simpatičan je dodatak looku koji bi bez nje ipak bio previše monokromatski.

Street Style
Street Style, Autumn Winter 2020, Copenhagen Fashion Week, Denmark - 28 Jan 2020, Image: 495319680, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia
REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jahački stil ne mora biti samo u zemljanim bojama, već se dobro nosi i u bijeloj varijanti. Ispod toplog teddy kaputa odjenite bijelu dolčevitu koje ćete nemarno zagurati u bijele traperice. Da, čak i traperice možemo nositi na "jahački" način, samo je važno da su nešto šireg kroja i da se ne opterećujete izgledaju li dovoljno ispeglano. Pomalo neuredno ih utaknite u čizme prljavo-bijele nijanse i spremne ste za posao ili kavicu u gradu.

Street Style
Street Style, Autumn Winter 2020, Copenhagen Fashion Week, Denmark - 28 Jan 2020, Image: 495319482, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia
REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

I na kraju, tko je rekao da hlače moraju biti do gležnja kako bi funkcionirale s čizmama? Mi kažemo da ne moraju!

Kožne bermude ugurale su se u naše ormare još prošle godine, a nosit ćemo ih i ove. Jedan od načina da isfurate na trendi način jest da ih spojite s klasičnim kožnim čizmama do koljena. I nemojte se zadržati na bež i crnim nijansama već birajte zelene, plave, bordo ili pak u boji konjaka od brušene kože. Bijelom košuljom i oversize prslukom zaokružit ćete ovaj ležeran, a opet posve zanimljiv look.

Linker
18. travanj 2024 20:03