elegantan i bezvremenski

Medaljon je hit modni dodatak proljeća! Evo kako ga nositi uz svaku modnu kombinaciju

Stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko dala je nekoliko savjeta kako nositi medaljon i kako odabrati onaj najbolji za sebe.

Prekrasan komad nakita s hrvatskim potpisom, Lykke medaljon, omiljen je ukras brojnih trendseterica. Lykke priču već tri godine pričaju Darija Kovačević i Krešimir Petrić koji su osluškujući potrebe suvremenih žena, ali i prateći trendove kad je nakit u pitanju osmislili mirisne medaljone.

Napravljeni su od kirurškog čelika, s 18 karatnom pozlatom, dva eterična ulja i spužvicama u različitim bojama. Prilikom kupovine možete odabrati dužinu ogrlice, boju pozlate, ali i personaliziranu poruku.

Kako bi iz njega izvukli ono najbolje, otkrila stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko dala je nekoliko savjeta o nošenju medaljona i usklađivanju s odjećom na modnoj radionici održanoj u sklopu vikend ženskog putovanja Women‘s days by modniALMAnah u Virovitici.

image

Alma Premerl Zoko

PRESS

Okrugao je s razlogom

Okrugli medaljon nije slučajno tog oblika - nekad davno kad je nastao, ispisivao je povijest dvorskih dama, barunica i kraljica vješto popunjavajući dekolte. Objesite li ga na pravu dužinu ogrlice optički ste učinile puno za vizualni dojam vašeg dekoltea.

Gdje ga staviti?

Imate li velika prsa i širok vrat, medaljon neka bude točno na prsnoj kosti. U tom slučaju ogrlica treba biti šira kako ne bi ‘upala‘ u kožu. Inače sredina dekoltea (prsna kost) je i univerzalno mjesto na kojem je dobro nositi ogrlice, pa tako i medaljon. Žene tanjeg vrata i manjih prsa trebale bi nositi kraći lančić i medaljon točno ispod vrata, dok žene jačih bokova i srednje do šireg vrata dugački lančić koji prelazi prsa.

Idealna širina?

Što je koža zategnutija to neka bude lančić više okrugao. Suprotno tome imate li koji kilogram više, kako ne bi dolazilo do usijecanja ogrlice u kožu birajte lančiće koji su ili pleteni ili oblik alke.

A boja?

Medaljon može biti srebrni, zlatni ili rose gold koji je zapravo najzahvalniji za kombiniranje. Kao metal se savršeno uklapa uz sve boje puti, podton kože, ali i modne stilove. Uz ovaj medaljon dobiti ćete i spužvice koje su u bojama, a njih možete uskladiti ili s medaljonom ili s bojom odjeće koju nosite.

Kako ga kombinirati s odjećom?

Uz svevremensku klasiku - jednostavne linije koje prate siluetu, poslovni look, ali i proljetne lepršave haljine koje su baza boho stila. Lykke je modni kameleon i lako odolijeva baš svim kombinacijama koje odaberete i što je najvažnije, uvijek je u skladu s bontonom odijevanja!

Linker
19. travanj 2024 12:30