Modeli za preporuku

Najljepše zelene haljine koje možete kupiti već danas: Za svaku su prigodu i odlično se kombiniraju s drugim bojama

Više nema dileme - ova jesen i zima nikako neće biti tmurna i dosadna, barem što se mode tiče. Umjesto neurale, nosimo upečatljive boje poput vječne zelene koja posebno dobro izgleda na haljinama. Ako već nemate neku nijansu zelene u ormaru, trk u shopping.

Zelena boja je jedna od onih koja nikada ne izlazi iz mode, no nekako uvijek uspijeva biti u 'zapećku'. No, ove sezone to nikako nije tako jer iskače na sve strane i to s pravom. Jeste li primijetili koliko ste opušteniji kada gledate u zeleno? Bilo da je to običan zeleni zid ili zelenilo u vašem vrtu, ova boja simbolizira prirodu, smiruje um i opušta tijelo.

Isti efekt možete postići ako odjenete nešto u zelenoj boji koja je jedan od najvećih hitova ove godine. S pravom se nakon dugog čekanja smjestila na tronu, a 'slave' je mnoge ljubiteljice mode i svjetski poznati dizajneri.

Zelene kreacije već su ranije ove godine viđene u kolekcijama Victorije Beckham, Michaela Korsa, Kim Shui i mnogih drugih, a čini se da će se zadržati i tijekom sljedećih mjeseci. Obožava ih i po mnogima najbolje odjevena kraljevska dama - Kate Middleton.

image
Kate Middleton zelenu haljinu s uzorkom kombinirala je na zeleni kaput u drugoj nijansi.
TIM ROOKE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kako odabrati idealan kaput? Na jedno zlatno pravilo često zaboravljamo, a može nam hladne dane učiniti još ugodnijima

Ove hladnije sezone odmaknuli smo se od već dosadnih neutralnih boja i prigrlili one vibrantnije, a zelena je tu došla kao naručena jer se može kombinirati s apsolutno svim bojama, neovisno o kojoj se nijansi radi - boji kadulje, trave ili petroleja.

Tako, primjerice, smaragdno zelena odlično ide uz detalje u boji karamele, dok kadulja zelena izvrsno nadopunjuje lavanda ljubičastu.

Posebno efektne su haljine u nijansama zelene te ih možemo naći u mnogim popularnim trgovinama. Donosimo nekoliko odličnih prijedloga.

Čitajte i: Sezona modne odvažnosti: Izdvajamo trendi odijela jarkih boja inspirirana stajlinzima poznatih dama

image
Satinirana zelena haljina, Zara, 229,90 kuna.
ZARA
image
Pletena haljina, Mango, 239,90 kuna.
MANGO
image
Haljina s pepita uzorkom, Reserved, 299,90 kuna.
RESERVED
image
Midi haljina od baršuna, Zara, 229,90 kuna.
ZARA
image
Plisirana haljina, Mohito, 359,90 kuna.
MOHITO
image
Haljina otvorenih leđa, H&M, 224,92 kune.
H&M
image
Satinirana haljina na preklop, Massimo Dutti, 949 kuna.
MASSIMO DUTTI
image
Pletena haljina, Staud, 1842 kune.
STAUD
Linker
01. travanj 2024 20:17