Valentina Đurić

 TEO BEGOVIĆ EDITORIJAL
Infinity runway

Novinar i manekenka zajedno u ljubavi i poslu: Modna scena postala je bogatija za još jednu reviju

Domaći brendovi Anovi, Arileo, Elfs i Ledenko samo su neki od brendova koji su svojim novitetima iz svijeta mode oduševili sve prisutne na prvom izdanju modnog događanja pod nazivom Infinity runway.

Domaći brendovi Anovi, Arileo, Elfs i Ledenko samo su neki od brendova koji su svojim novitetima iz svijeta mode oduševili sve prisutne na prvom izdanju modnog događanja pod nazivom Infinity runway.

U Solinu, u Hotelu President, održano je prvo izdanje modnog događanja pod nazivom Infinity runway powered by Chix. Novinar Nove TV Hrvoje Krolo i njegova zaručnica, manekenka Valentina Đurić, koji su bili glavni organizatori, uspjeli su u svojoj ideji da u Dalmaciju donesu pravi fashion spektakl. Kako je otkrila i sama manekenka nakon održane revije, ideja o projektu "kuhala" se već neko vrijeme.

"Ideja je u meni tinjala već dvije godine, ali zbog poslovnih obveza trebalo je pričekati pravi trenutak. Organizacija je bila zahtjevna i iscrpna ponajviše zbog toga što sam u to vrijeme radila u Turskoj, tako da je zbog vremenske razlike sve bilo malo otežano. Hrvoje i ja trebali smo sve dobro isplanirati, ali to je sada iza nas. Sretna sam što su nas podržali ponajbolji hrvatski dizajneri i brendovi, a samim time ukazali svoje povjerenje u cjelokupni projekt", rekla je Valentina koja je dodala kako je to tek početak onoga što planiraju napraviti u budućnosti.

image

Valentina Đurić i Hrvoje Krolo bili su organizatori ovog modnog događaja

TEO BEGOVIĆ

Cjelokupna revija bila je zapravo svojevrsna najava predstojećeg Sajma vjenčanja u Podstrani koji bi se trebao održati početkom veljače. Upravo iz tog razloga dizajneri su pred mnogobrojnom publikom predstavili svoje vjenčanice, večernje haljine i cipele, ali i modne dodatke poput torbica te naočala.

Na samom početku publika je po prvi put u Hrvatskoj mogla uživati u najavi revije putem videa u 3D rezoluciji, a upravo zbog toga su svi posjetitelji dobili i posebne 3D naočale. Za produkcijski dio bio je zaslužan Marijan Lilić koji je svojim idejama ovaj projekt podigao na višu razinu. Zanimljivost je i to da su manekenke prošetale na povišenoj pisti dužoj od 20 metara što je svrstava u jednu od najdužih ikad napravljenih na modnim manifestacijama.

Reviju su iz prvih redova pratile pjevačica Žanamari Perčić, glumica Ana Gruica Uglešić, supruga popularnog pjevača Jole, Ana Čagalj, aktualna miss Hrvatske Tomislava Dukić, glumica Nives Ivanković,supruga nogometaša Hajduka Josipa Eleza, Anita Elez, Nataša Bebić, Biljana Mančić, Katarina Prnjak, Barbara Kurtović, Gabriela Budimir i mnogi drugi.

Iako je ovo Hrvoju i Valentini bio prvi izlaz u organizacijske vode, sudeći prema reakcijama publike već se s nestrpljenjem iščekuje drugo izdanje Infinity runwayja. Prvi na reviji predstavio se modni brend Elfs s kolekcijom luksuznih svečanih haljina idealnih za svadbe, maturalne zabave i sve ostale prigode kada se pripadnice nježnijeg spola žele osjećati ženstveno i glamurozno.

image

Kolekcija brenda Elfs

ZVONIMIR FERINA

Drugi izlaz pripao je My Lovely bag i Optici M.

"Kao i uvijek, kroz svoj dizajn razmišljam o suvremenoj ženi i tome što sve treba zadovoljiti torbica koju ona nosi u ruci. Ona mora biti posebna, elegantna, praktična, i meni najdraže - efektna! Za mene je torbica osim funkcionalnog modnog dodatka, stilski pečat koji daje karakter i priču različitim odjevnim kombinacijama u različitim prilikama u kojima se žena pronalazi. Za ovu kolekciju spremila sam nekoliko modela torbica koje dolaze u baznim neutralnim bojama, nadalje u nekoliko jarkih i upečatljivih kombinacija te u nježnim pastelnim nijansama koje prizivaju proljeće", rekla je modna dizajnerica Marija Perić.

image

Marija Perić

ZVONIMIR FERINA

Optika M je predstavila svoju zapanjujuću kolekciju sunčanih naočala za ovo ljeto. Publika je imala čast prva vidjeti najnovije modele renomiranih brendova kao što su YSL, Gucci, Bottega Veneta, Celine, Loewe i Miu Miu. Kolekcija sunčanih naočala za 2024. godinu odražava suvremene trendove i bezvremensku eleganciju. YSL, s plastičnim modelima sunčanih naočala, istaknuo je inovativnost u dizajnu naglašavajući ručke, čime su plastični modeli postali dominantni element kolekcije, dok su metalni modeli očarali svojom jednostavnošću i suptilnošću.

Treći modni brand koji se predstavio publici bio je Anovi.

"Žene su često birale Anovi bijele haljine, komplete i odijela za svoja vjenčanja. Tako sam došla na ideju za prvu kolekciju vjenčanica koja je zapravo kompilacija najpopularnijih kreacija. Bajkovite haljine odišu elegancijom. Idealan su izbor za odvažne mladenke koje žele naglasiti svoju ženstvenost", istaknula je modna dizajnerica Ivona Glavaš.

image

Kolekcija brenda Anovi

ZVONIMIR FERINA

Četvrti brand bio je Ledenko.

"Kolekcija za mladenke, mame i ostale samosvjesne, drage žene koje ne žele imati samo nešto prolazno nego posebne cipelice koje su krojene prema njihovim željama. Svaka nova kolekcija ima neki novi detalj pa tako i ova ima naglasak na biseru kao ukrasu, čipki i tilu", ovim riječima Sandra i Ivan Ledenko su opisali cipele koje su predstavili publici. Infinity runway powered by Chix zatvorio je modni brand Arileo.

"Kolekcija je spoj muškog odjela, Charlestona i 50 godina prošlog stoljeća. Jedan miks koji je izrodio kolekciju koja odiše čarolijom prošlih vremena ali istovremeno materijalima daje minimalizam i moderno doba. Resice, mašnice, lepršavost… detalji su koji daju autentičnost i prepoznatljivost. Kolekcija je namijenjena mladenkama koje vole opuštenost ali dizajnerska rješenja koja imaju neki light motiv", poručio je modni bračni par Marija i Jurica Pirić.

Svi modeli koji su sudjelovali u reviji su pod vodstvom Tihane Harapin Zalepugin "Talia models".

Linker
06. svibanj 2024 18:11