hit do hita

Omiljeni grad furajte na majici: Otkačeni retro plakati od sada i u svakodnevnim modnim kombinacijama

Brend je nastao iz ljubavi prema umjetnosti, fotografiji te svemu lijepom što nas svakodnevno okružuje, a čega ponekad možda nismo niti svjesni. Motivi predstavljaju hrvatske gradove u nekoj drugoj realnosti.

Pin-up ljepotica na krovu pokraj Uspinjače, divovska spremačica koja usisava ispred zagrebačke katedrale, golema ruka koja cijedi naranču nad kupolom zgrade u Rijeci, simpatični brkajlija kojem je kula sv. Marka u Trogiru savršeno mjesto za pjenušavu kupku... To su samo neki od motiva otkačenih retro plakata grafičkog dizajnera Marka Babića, pokretača branda Artplakata, koji se nakon što se probio na tržište sa svojom vizijom 'drugačijih' suvenira od ovog tjedna mogu nositi i na majicama.

image
Dizajner je retro plakatima osvojio sve, pogotovo mlađu publiku...
FOTOGRAFIJE: VEDRAN PETEH/CROPIX
image
Plakati imaju nostalgičnog šarma...
FOTOGRAFIJE: PRIVATNI ALBUM
image
Majica s motivom grada Rijeke, 170 kuna
ARTPLAKATA
image
Muška majica s motivom grada Zadra, 250 kuna
ARTPLAKATA

"Ako su vam se dosad svidjeli naši scenariji, nadamo se da će vam se svidjeti majica koja nosi vlastitu priču.", poručuju iz Artplakata. U suradnji s web stranicom modna katedra ponosno predstavljaju kolekciju majica od organskog pamuka. Majice možete pronaći na web stranici modna katedra , a dolaze kao muški i ženski T-shirt (170 kuna), Sweatshirt (250 kuna) ili Hoodie, u sivoj i bijeloj boji (270 kuna).

image
Majica s motivom grada Varaždina, 170 kuna
ARTPLAKATA
image
Sweatshirt s motivom grada Pule, 250 kuna
ARTPLAKATA

"Sve je počelo iz želje da napravim nešto neobično i drugačije jer mi se nije sviđala ponuda naših klasičnih turističkih suvenira. Veliki sam zaljubljenik u Zagreb pa sam jedan dan otišao do Gornjega grada i napravio dvjestotinjak fotografija raznih građevina. Nakon toga danima sam ih obrađivao u Photoshopu i tražio vintage fotografije ljudi u starim časopisima. Rezao sam ih, lijepio i umetao u stvarne fotografije, a rezultat se jako svidio mojim prijateljima i djevojci Katarini, koja me nagovorila da ih objavim na Instagramu i Facebooku".

Ubrzo je shvatio da se njegovi plakati sviđaju svima - kod starijih bude nostalgiju i vraćaju sjećanja, a mlađima su zanimljiv koncept.



image
Hoodica s motivom grada Zadra, 270 kuna
ARTPLAKATA
image
Hoodica s motivom tvrđave Sv. Ivana u Dubrovniku, 270 kuna
ARTPLAKATA

Neobične kolažirane postmodernističke plakate s vintage štihom i elementima nadrealnog počeo je izrađivati krajem 2018. s idejom da ukaže na ljepote Zagreba, a godinu kasnije i na druge hrvatske gradove, poput Splita, Zadra, Rijeke, Trogira, Osijeka, Vinkovaca, a po potrebi radi i po željama kupaca...

image
Sweatshirt Kumica Dolac, cijena 250 kuna
ARTPLAKATA
image
Sweatshirt s motivom grada Trogira, 250 kuna
FOTOGRAFIJE: ARTPLAKATA
Linker
19. travanj 2024 19:44