Instagram
predmet žudnje

Ovo nije još jedna ženstvena haljina, no ipak je postala 'it' komad za ljeto

Danski brend Ganni postoji gotovo dvadeset godina, no tek nekoliko godina unatrag je počeo nametati glavne trendove sezone. Njegova popularnost rasla je usporedno s porastom Instagrama i modnih influencerica pa sada za svaku sezonu ovaj brend ima barem jedan 'vrući' modni komad kojega svi žele nositi.

Ovim modnim ljetom dominiraju točkaste haljine crno bijelih varijacija, no ozbiljna konkurencija im dolazi u obliku neonski zelene haljine koju potpisuje modna kuća Ganni.

Zahvaljujući gingham uzorku, limeta boji i laskavom kroju, brzo se uvukla pod kožu trendsetericama i postala hit komad za kojim sada svi žude. Pamučna "krep" haljina midi dužine na rubu nosi slatki volančić, dok je gornji dio rađen od nabranog elastičnog materijala, popularnog ovoga ljeta, te širokih nabranih naramenica koje haljini daju poseban šarm. Lepršavi donji dio u kombinaciji s uskim dijelom na grudima odgovara svakoj figuri jer istovremeno skriva nedostatke i ističe adute. Svojim modelom Ganni je dodatno potvrdio popularnost neonskih boja koje su najavile vladavinu još ovoga proljeća i zadržale se kao jedan od vodećih trendova sezone.

#Gannigirls hashtag je preko kojega ljubiteljice ovoga brenda dijele svoje kombinacije s Ganni komadima u prvom planu, a to je i jedan od razloga zbog kojega je ovaj brend doživio svoj procvat na street style sceni. Dok mnoge u ovim vrućim danima ovu haljinu nose samostalno, uz bijeli t-shirt ispod nje također će činiti zanimljiv modni stajling, uz sandale, natikače ili bijele tenisice.

Inače, neon je boja s kojom je teško uskladiti ostatak outfita, a naramenice i dužina haljine nisu najženstveniji aduti, no ipak u kombinaciji s otkačenom bojom i svim navedenim, ova haljina je postala pravi hit. "Jednostavno funkcionira! U posljednjih šest tjedana potražnja za haljinom skočila je za 80 posto. Fascinantno je kada se to dogodi s nekim komadima. Mi ne pratimo trendove, nego se vodimo intuicijom i najčešće uspije", komentirala je kreativna direktorica brenda Ditte Reffstrup za Vogue.

Na stranicama web shopa njezina cijena iznosi 239 eura, odnosno nešto više od 1700 kuna.

Ganni haljina, 239 eura (Matches Fashion)

Ganni haljina, 239 eura (Matches Fashion)

Linker
19. travanj 2024 22:12