Press Foto
Sophia Webster

Priča o neodoljivim cipelama mlade dizajnerice koje su zaludjele žene diljem svijeta

Njezini 'leptirići' jednostavno lete s polica, a torbica s veselim natpisima ne mogu se zasititi street style zvijezde.

Jennifer Lopez, Katy Perry, Alexa Chung, Mariah Carey i Hailee Steinfeld samo su neke od slavnih ljepotica koje obožavaju štikle s potpisom Sophie Webster.

Brend mlade dizajnerice najpoznatiji je po ženstvenim cipelama s krilima leptira na peti, ali i po cipelama i torbicama s otkačenim porukama i natpisima.

Sophia Webster odrasla je u Velikoj Britaniji, a premda se u mlađim danima strastveno bavila plesom, kreativna strana mozga ipak je prevagnula kad je karijera u pitanju pa se nakon školovanja na prestižnom koledžu Camberwell College of Arts, gdje je studirala umjetnost i kiparstvo, zaposlila u radionici Nicholasa Kirkwooda, poznatog proizvođača cipela.

/Sophia Webster
Sophia Webster presentation, Spring Summer 2017, London Fashion Week, UK - 19 Sep 2016, Image: 300391476, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features
Sophia na jednoj od svojih revija

2012. godine, sa samo 27 godina, odvažila se na pokretanje brenda pod vlastitim imenom i nije pogriješila - njezin smisao za estetiku i pomalo šaljiv pristup modi žene su ostavili bez daha, a talentiranu Sophiju objeručke su prihvatili i modni kritičari koji su je krenuli obasipati laskavim titulama.

/Detail
Sophia Webster presentation, Spring Summer 2017, London Fashion Week, UK - 19 Sep 2016, Image: 300391534, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

Već 2013. The Times i Conde Nast proglasili su je mladom nadom koja će postići mnogo, a magazin Marie Claire nazvao ju je jednom od sedam dizajnera koji će utjecati na budućnost Velike Britanije.

2016. dobila je BFC Vogue Fashion Fund award i novčana sredstva uz pomoć kojih je financirala rast tvrtke koja fantastično posluje.

Cipele s potpisom Sophie Webster ponosno nose i brojne djevojčice, jer je maštovita dizajnerica svake sezone izbacuje i dječju kolekciju punu simpatičnih balerinki i tenisica s motivima koje se nalaze i na njezinim cipelama za odrasle.

Press Foto

Posebno su popularne i kolekcije cipela za mladenke u kojima nešto za sebe mogu pronaći i klasičarke, romantične žene i otkačene nevjeste.

Ulaganje u cipele s potpisom ove talentirane dizajnerice skup je sport, cijene se kreću u rasponu od 3.000 do 5.500 tisuća kuna pa vrijedi sačekati rasprodaje u popularnim online dućanima s dizajnerskom obućom i svoj primjerak Sophia Webster štiklica nabaviti po pristupačnijoj cijeni.

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 18:  Fashion accessories on display at the Sophia Webster SS18 Presentation at The Portico Rooms, Somerset House on September 18, 2017 in London, England.  (Photo by Tristan Fewings/Getty Images)
Getty Images

Models
Sophia Webster presentation, Spring Summer 2018, London Fashion Week, UK - 18 Sep 2017, Image: 349785208, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

Shoes
Sophia Webster presentation, Spring Summer 2018, London Fashion Week, UK - 18 Sep 2017, Image: 349785379, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

Linker
24. travanj 2024 17:56