ANTE ODAK
CVJETNA RAPSODIJA

Rijetko tko će ostati ravnodušan na nakit inspiriran Monetom

Kombinacija umjetnosti i nakita često rezultira spektakularnim kreacijama koje nadahnjuju i očaravaju. Tako nas već desetljećima FREYWILLE očarava svojim luksuznim kreacijama od umjetnički oslikanog emajla.

Kombinacija umjetnosti i nakita često rezultira spektakularnim kreacijama koje nadahnjuju i očaravaju. Tako nas već desetljećima FREYWILLE očarava svojim luksuznim kreacijama od umjetnički oslikanog emajla.

Najljepša FREYWILLE impresionistička cvjetna rapsodija je kolekcija nakita Hommage à Claude Monet. Baš poput Monetovih slika, ona je sanjiva, nježna, laganih i skladno pretapajućih boja. Odražava slikarevu čežnju da kroz svoje slike prikaže „nedostižno", ljepotu upravo onog trenutka dok zaranja kistom u boju. Kolekciju čini nekoliko setova nakita, a nas su najviše oduševili Orangerie i The Bridge koji nas vode u Monetovo carstvo prosperiteta, mogućnosti i boja - njegov vrt u Givernyju.

Monetov vrt sastojao se od dviju cjelina: cvjetnog vrta (Le Clos-Normand) i vrta s vodenim površinama (Le Jardin d’Eau). Ovaj potonji je odraz Monetove inspiracije dalekim Japanom. Površinu jezera prekrio je lopočima, oko njegove krivudave obale zasadio je japanske božure, bambus i vrbe, a preko jezerca podigao je drveni most po uzoru na mostove koje je vidio na japanskim drvorezima. Taj osunčani, zeleno obojeni most, iznad kojega bi se u proljeće širile raskošne grane glicinije, postao je Monetovo omiljeno mjesto za slikanje i čest motiv njegovih slika.

image
ANTE ODAK
image
ANTE ODAK

Svaki komad nakita iz seta The Bridge vjerno prenosi Monetove impresionističke poteze kistom, a posebno oduševljava bajkovita impresija neba koje se kristalno jasno odražava i sjaji na vodi. Umirujuće svjetlucanje svjetlosti na površini jezerca čini se gotovo opipljivim, a ostvareno je korištenjem specijalnih mješavina boja i sedefastim pigmentom. Kompoziciju zlatnog jezera okrunjenog lopočima i trskom zaokružuje bujno cvijeće živopisnih boja, te tirkizna silueta japanskog mosta.

image
ANTE ODAK
image
ANTE ODAK
image
ANTE ODAK
image
ANTE ODAK

Setom Orangerie FREYWILLE uspijeva dočarati uranjanje u Monetove lopoče, u beskonačnu sliku bez granica, koja okružuje promatrača i nastavlja se na sve strane, a predstavlja slikarovu želju da “uhvatiti” stanje duševnog mira i potpune opuštenosti koje je osjećao boraveći u svom vrtu. Dizajn ovog seta oduzima dah stotinama vibrirajućih nijansi plave boje i beskrajnim nizom zlatnih tonova koji prikazuju svjetlucanje lopoča na površini vode tijekom zalaska sunca.

image
ANTE ODAK
image
ANTE ODAK
image

Modne fotografije i video nadahnute FREYWILLE kolekcijom Hommage à Claude Monet snimio je Ante Odak, styling potpisuje Ivana Pavić, šminku Sonja Kvesić, a u ulozi modela je Emma Galogaža

ANTE ODAK

Claude Monet je bio francuski slikar i jedan od vodećih slikara impresionizma. Slikajući pod otvorenim nebom i istražujući promjene svjetlosti, postao je poznat kao "slikar svjetla". U svojim djelima pokušao je obuhvatiti prirodu onakvom kakva mu se činila u danom trenutku. Eksperimentirao je sa svjetlom i sjenama i njihovom promjenom tijekom dana. Monet se koristio jakim bojama koje nije miješao. Nanosio ih je na platno kratkim potezima kista. Njegov vrt u Givernyju, s lopočima i japanskim mostom, postao je inspiracija za mnoge umjetnike i dizajnere, uključujući i FREYWILLE.

FREYWILLE kolekciju Hommage à Claude Monet možete razgledati i isprobati isključivo u ekskluzivnim FREYWILLE buticima, a među kojima je i onaj u Zagrebu, Preradovićeva 2. Za više informacija istražite i FREYWILLE online butik ili Facebook stranicu Freywille Zagreb.

Linker
19. lipanj 2024 02:50