Trendi komad

Šarmantni prsluci su novi-stari trend sezone: Donosimo pet sjajnih načina kako ih uklopiti u proljetne lookove

Pleteni prsluci lako mogu zamijeniti jaknu u varljivo proljeće, kada se u zraku još uvijek osjeti lagana hladnoća. Obožavaju ih i svjetske zvijezde, a tako se lako kombiniraju.

Moda je cirkularna i zato ne čudi da u modernim vremenima stari trendovi dolaze u fokus. Čak i ono što prije nikako nismo mogli staviti na sebe, sada nam je privlačno. Kako smo zakoračili u proljeće, a temperature će sve više rasti, ne vidimo se više u debelim puloverima koje inače obožavamo u hladnim mjesecima.

image
Kendall Jenner voli na običnu bijelu košulju nositi prsluk s prugicama i hlače ravnog kroja.
M/SPLASH/PROFIMEDIA CHRISTOPHER PETERSON/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

No, umjesto njih možemo nositi njihovu inačicu - vuneni prsluk ili kako su ga naši stari zvali (i još zovu) lajbek. Do prije par desetljeća mogli smo ih vidjeti samo na djedicama, a sada su se vratili kao jedan od najvećih hitova proljetne sezone. I to s pravom!

Čitajte i: Trend u cvatu: Cvijeće se nosi na apsolutno svemu, donosimo najbolje od haljina, suknji i modnih dodataka

Naime, pleteni prsluk vrlo je praktični modni komad jer, ovisno s čim ga kombinirate, odgovara svim prilikama, od poslovnih do privatnih. Tako samo u jednom potezu može od poslovnog postati cool statement komad. Evo nekoliko sjajnih načina kako ih uklopiti u proljetne lookove:

Spremna za posao

Klasična košulja u neutralnoj boji i prsluk s crtom u koledž stilu u kombinaciji s trapericama izgleda vrlo casual, ali opet idealno za posao. Da biste izgledali profesionalno, umjesto tenisica obucite sandale na četvrtastu petu ili oxfordice.

Na običnu majicu

Za kavu u gradu ili šetnju po suncu, prsluk može zamijeniti jaknu ako ga odjenete na običnu majicu. Posebno je upečatljiva kombinacija obične bijele majice s prslukom koji ima neki uzorak, trepericama i tenisicama. Jednostavno, a kul!

Preko haljine

Prsluk može funkcionirati i na lepršavu haljinu. On ponovo zamjenjuje jaknicu i u ovoj kombinaciji pa ga lako možete skinuti ako vam je prevruće i prebaciti ga preko ruke. Ako je haljina ukrašena bogatim cvjetnim uzorkom, prsluk neka bude u jednoj boji - bilo kontrastnoj ili u skladu s bojama na haljini.

Čitajte i: Jakna od tvida kao savršen ukras svakom stajlingu! Nosi se na sportske majice, trenirke i tenisice

Spajanje nespojivog

Ako volite hrabriji modni izričaj, nemojte propustiti spojiti 'nespojivo' - dva različita uzorka koja na prvi pogled ne idu zajedno, ali kada ih vidite 'u akciji', shvatite da itekako dobro funkcioniraju. Da biste dodatno naglasili vaš neobičan stajling upečatljive majice ili košulje i prsluka, oko vrata obavezno stavite neku statement ogrlicu.

Na oversize košulju

Oversize košulje još uvijek su u trendu, no ako je nemate u ormaru, posudite košulju od svog dragog, brata ili tate te je odjenite ispod prsluka. Da vam ne bude hladno, ovoj kombinaciji možete dodati i kraću suknju ili pak kožne bermude. Od modnih dodataka dobro će se uklopiti torba srednje veličine i fora sunčane naočale.

image
Prsluk na prugice, Zara, 199,90 kuna.
ZARA
image
Prsluk s crtom, Reserved, 179,90 kuna.
RESERVED
image
Prsluk od mješavine vune, Massimo Dutti, 299 kuna.
MASSIMO DUTTI
image
Oversize prsluk, H&M, 149,90 kuna.
H&M
image
Dugi prsluk, Monki, 187,50 kuna.
MONKI
Linker
20. travanj 2024 03:12