Vrući trend

Seksi pletivo za ljetne dane i noći: Zaogrnite se nitima koje će naglasiti vašu ženstvenost

Istaknite obline u kukičanim kreacijama koje, zahvaljujući svom rahlom bodu, laskaju koži preplanuloj od sunca.

Temperature rastu, a u dućanima se nudi pletena odjeća... Zvuči zbunjujuće, no samo onome tko je posve neupućen u modne trendove. Popularnost pletiva kao materijala za vruće dane, naime, najavljena je još u veljači, na predstavljanju proljetno-ljetnih kolekcija odjeće i modnih dodataka.

Riječ je, naravno, o tankoj i šupljikavoj tkanini koja više otkriva i razgolićuje nego što umata i grije, a jedna je od glavnih odrednica ponovno aktualnog boho stila. Stoga je u većini kolekcija pletivo rezervirano za haljine, bilo za izazovne kratke modele od kukičanih cvjetova, bilo za romantične dugačke haljine ukrašene volanima i resama.

image

Pletena maksi haljina

SHOWBIT/PROFIMEDIA

Kako zbog grubosti pamučne pređe imaju ležeran izgled, a zbog finoće uzorka glamurozni, te su haljine, uz odgovarajuće dodatke, nosive u svečanim i neformalnim prilikama. Ono što im dodaje na vrijednosti je i izgled rukotvorine - bez obzira na to što je većina kreacija izrađena strojno. Ručni je rad, naime, postao izuzetno cijenjen jer asocira na trajnost, vrijednost i unikatnost, odlike na kojima se temelji ekološki održiva proizvodnja.

image

Rotate

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Čipka je In: U ovim komadima možete biti romantični i zavodljivi u isto vrijeme

Stoga su od tog finog ljetnog materijala izrađeni i ostali odjevni predmeti - majice, prsluci, suknje, pa čak i kupaći kostimi, a jedan od najekstravagantnijih primjera su hlače koje djeluju poput rupičastih čarapa. I ti se komadi mogu, poput haljina, kombinirati s dodacima različitog stila pa su prikladni u svim situacijama. A šupljikave mogu biti čak i torbe te cipele napravljene od pletenih kožnatih traka i kukičane rafije, a koje su klasik u ljetnom asesoaru.

image

Pleteni pulover 449,90 kn, MANGO

MANGO
image

Maksi haljina, 159,90 kn, ZARA

ZARA
image

Zimmermann kukičani bikini, 275 eura, Net-a-porter

NET-A-PORTER
image

Midi haljina, 199,90 kn, ZARA

image

Kožnate natikače 799kn MASSIMO DUTTI

MASSIMO DUTTI
image

Kukičana torba, CHLOE

CHLOE
Linker
16. travanj 2024 11:31