Silvia Dvornik
 Sonja Dvornik
Shopping sa stilistom

Stilistica Silvia Dvornik otkriva što će se nositi 2019: 'Dosta je kariranog printa!'

Nova godina donosi sa sobom i neka nova pravila i trendove, dok neka ostavljamo u prošloj godini iza sebe. Modna stilistica Silvia Dvornik s nama je podijelila nekoliko svojih savjeta za chic i stylish 2019. godinu.

Shopping sa stilistom je Instagram profil iza kojeg se krije Silvia Dvornik – modna stilistica iz Splita kojoj je hobi postao posao. Kod nje smo potražili nekoliko savjeta za novu modnu godinu pred nama.

Trendovi se izmjenjuju velikom brzinom, dolaze i odlaze i često se recikliraju. Neka ustaljena modna pravila s njima se tako brišu, a na scenu dolaze neka nova. Kod Silvije smo potražili odgovore na pitanja koje modne pogreške u 2019. godini možemo zaboraviti, a kojih se pravila trebamo pridržavati.

Sonja Dvornik
Silvia Dvornik

U čemu najčešće griješimo pri kombiniranju outfita?

Modne pogreške kod žena su najčešće slijepo praćenje trendova koje nam velike modne kuće svake sezone nameću. Izdvojila bih recimo odjeću s logom modne marke, koje definitivno ne pristaju svakom tipu žene, kao i mix uzoraka, materijala i boja.

Što biste savjetovali?

Obično se izgubi mjera pri kombiniranju više različitih uzoraka i boja, stoga preporučam ne kombinirati više od tri u jednom outfitu. Naravno da postoje osobe koje će sve to s ležernošću i iznijeti, ali ako niste jedna od ekstravagantnih tipova, radije se držite pravila tri boje.

Što nam donosi 2019.?

S obzirom da se modna scena zasitila kariranog uzorka i animal printa, ova 2019. donosi nam odlične trendove za koje će svaka od vas zasigurno pronaći ponešto za sebe: Tu je prvenstveno ženstveni plise kojeg možemo pronaći na košuljama, suknjama i haljinama, zmijski uzorak, šarenilo boja, resice, ukrasi za kosu.

Sonja Dvornik
Silvia Dvornik

Imate li stilsku tajnu za krizne situacije?

Svi uglavnom imamo nekakve male tajne i trikove kojima prilagodimo izgled odnosno outfit određenoj prigodi. Najčešće se kompletan casual outfit može iskoristit i za večernji zamjenom gležnjača ili tenisica sandalom ili salonkama. Još ako se pri tom poigramo crvenim ružom, možemo se u sekundi osjećati glamuroznima.

Što u onim danima kada jednostavno nemamo što obući?

Za dane kad nemamo što obući, svaka od nas ima traperice, bijelu majicu ili košulju i sako. Definitivno predlažem strogi poslovni sako ublažit s traperom, bilo da se radi o suknji, haljini ili hlačama, to uvijek prolazi, a osjećat ćete se udobno i ležerno. Ako imate volje za još jedan modni dodatak, to je šarena marama oko vrata koja će podignut cijelu kombinaciju.

Koji su ključni komadi za proljeće?

Ključni komadi koje bi trebali imati u ormaru ovise o godišnjem dobu, pa s obzirom da nam stiže proljeće ja predlažem baloner, basic bijeli T-shirt, ženstvenu haljinu i dobar sako.

Sonja Dvornik
Silvia Dvornik

Linker
23. travanj 2024 15:08