trendovi od a do žute

Što će iduće vruće sezone vladati ulicama metropola?

Iako smo tek dočekali vrijeme kada se možemo početi igrati zimskim trendovima, već se zna koji će nam komadi okupirati um, ali i ormare idućeg ljeta. Odabrali smo 12 trendova koji se protežu kroz većinu kolekcija svjetskih modnih kuća, a koje isto tako već kroz koji mjesec možemo očekivati i u pristupačnijim, high street verzijama.

Prozirno od glave do pete

Već nekoliko sezona za redom trend providne odjeće ne jenjava: istovremeno seksipilni i romantični modeli nose se upareni s donjim rubljem retro krojeva te povrh ili u kombinaciji s netransparentnim komadima. Idućeg ljeta u fokusu će biti haljine od muslina, kompletno prozirne, ukrašene vezom ili šarenim printom. Nosit će se i kukičani, čipkasti modeli poput onih koje su na pisti predstavile kuće Dior i Dolce&Gabbana. Osim haljina, u popularne su i prozirne košulje, majice, suknje, hlače...

IMAXtree

50 nijansi žute

Od boje senfa preko zagasitih tonova sunca pa sve do iskričavog limuna: iduće sunčane sezone nosi se žuto na sto načina. Sve donedavno zapostavljana boja u novoj sezoni blješti punim sjajem: francuska kuća Hermès predstavila je neodoljive kožnate kombinezone u boji senfa, Gucci raskošne svilene haljine s volanima, dok se njujorški dizajner Jason Wu poigrao s neonskom verzijom žute.

IMAXtree

Khaki

Čini se kao da ove sezone nema dizajnera koji u svoju kolekciju nije uvrstio barem jedan komad u svijetlo smeđoj boji, u modnim krugovima popularnijoj pod nazivom khaki. Iako je ta nijansa usko povezana s vojnom opremom (kao službenu boju svoje uniforme Britanci su je uveli još 1848.) i safarijem, komadi ove godine predstavljeni na svjetskim pistama daleko su od military modela: kolekcija kuće Balmain obiluje seksipilnim haljinama, dizajnerica Consuelo Castiglioni, kreativna direktorica kuće Marni, je predstavila arsenal dekonstruiranih, minimalističkih modela, a sličnom se inspiracijom vodio i američki reper Kanye West čija je četvrta kolekcija gotovo u potpunosti u tonovima smeđe i maslinasto zelene.

IMAXtree

Volani

Još jedan trend koji je nadživio proteklih nekoliko modnih sezona su volani koji su iz godine u godinu sve odvažniji: romantične modele predstavile su kuće Altuzarra, Philosophy i Dolce&Gabbana, u skulpturalnoj formi vide ih Ungaro, MSGM i Brock, a kuća No 21 volanima je ukrasila košulje, haljine, suknje…

IMAXtree

Bralette

Sve obožavateljice estetike donjeg rublja napokon su došle na svoje: nose se bralettes, donje rublje „za van“. Topići u obliku grudnjaka, u posljednje vrijeme omiljen odjevni predmet Kenadall Jenner, nose se sami ili povrh druge odjeće, u kombinaciji s trapericama, haljinama, trenirkama…

Balet na cesti

Sve wannabe balerine napokon su došle na svoje: nakon uzbudljive „til“ jeseni, trend plesne odjeće nastavlja se i u idućoj modnoj sezoni. Osim „klasičnih“ višeslojnih suknji u kojima izgledate poput šećerne princeze, na svjetskim pistama predstavljene su košulje, haljine i majice pa čak i kaputi od tog nježnog, romantičnog materijala.

IMAXtree

Osamdesete

Osim serija, filmova i glazbe, pomama za osamdesetim godinama prošlog stoljeća zahvatila je i modni svijet. Naglašena ramena, svjetlucavi, šuškavi materijali i srcoliki izrez na haljinama, modne krikove koji su obilježili eklektično desetljeće, viđeni su na pistama brenova Saint Lauren, Isabel Marant, Balenciaga

IMAXtree

Minijaturne torbe

Sve one koje u torbi nose pola osobnog vlasništva idućeg će ljeta bit u problemu jer u torbice viđene na svjetskim pistama stane samo ruž za usne i paketić žvaka. Minijaturne torbice predstavile su kuće Valentino, Chloé, Hermès, a najčešće viđene teksture su one životinjske.

Fuksija

Jarko ružičasta, točnije boja fuksije, preplavila je kolekcije kuća Celine, Valentino, Delpozo i Hermès. Bez obzira na to odlučite li se na total look ili, pak, svoj stajling obogatite samo jednim komadom u toj boji, idućeg ljeta ne možete pogriješiti. Poigrajte se s color block kombinacijama, odjenite „vrišteću“ suknju ili kombinirajte nekoliko različitih nijansi ružičaste – sve je dopušteno, dok god je rozo.

IMAXtree

Dekonstruirane košulje

Svevremenska košulja dobila je novo lice: osim klasičnih modela ove sezone nose se prekratke, preduge, one s izrezanim ramenima, duplim rukavima, faldama, volanima… One su i okosnica kolekcija kuća Alexaner Wang, Monse i Almeida, a dobro pristaju baš svim prilikama.

IMAXtree

Mačje petice

Još jedan trend koji nas neće toliko brzo napustiti su takozvane kitten potpetice: radi se o niskim, tankim petama, obično u kombinaciji sa špic vrhom. Miuccia Prada je predstavila klasične sandale s otvorenom petom, iz kuće Celine predlažu jednobojne natikače, na Diorovoj pisti predstavljene su crne lakirane salonke, dok ih brend No. 21 vidi u pomaknutoj, sportskoj varijanti…

Sportski šik

Sportska odjeća odavno nije rezervirana samo za dvorane i sportska događanja. Trenirke, hoodiji¸ tajice odnedavno se nose i u svečanim prigodama. U kreiranju sportskih komada koristi se čipka i najfiniji pamuk te brojni tehnološki napredni materijali poput scube i drugih tehničkih tkanina.

IMAXtree

Linker
20. travanj 2024 12:34