Unsplash

 UNSPLASH
biti melem

Jedna riječ, više značenja, ali u svakom slučaju - liječi

Koliko puta ste čuli izraz "melem na ranu" ili "melem za dušu"? Što to vama znači? Ili još bolje pitanje - tko vam je vaš melem?

Koliko puta ste čuli izraz "melem na ranu" ili "melem za dušu"? Što to vama znači? Ili još bolje pitanje - tko vam je vaš melem?

Iako na prvu na spomen riječi melem pomislimo na balzam, na pripravak koji će nam zaliječiti rane, ona ima i svoje preneseno značenje pa nerijetko možemo čuti izraze poput "melem na ranu" ili "melem za dušu". I u ovom slučaju radi se o nečemu što liječi, ali to nije nikakav proizvod ili pripravak. To su male stvari koje nas vesele i veliki ljudi koji su nam podrška.

Tema je to koja se provukla i našoj redakcijom i bilo je dirljivo slušati kolege koji govore o tome tko ili što je njima - melem. Naša Ana priznala je da je njezin melem - njezina mama.

image

Ilustracijska fotografija

DRAGANA991 GETTY IMAGES

"Što sam starija, to više shvaćam rečenicu da će mama uvijek biti mama. Iako sam ušla u tridesete, ponovno sam se povezala s mamom i to na sasvim drugoj razini. Možda sam starija i mudrija, možda razumnija, možda je sve više shvaćam, a možda i ona mene sve više shvaća. Moja mama je moj melem. Uz nju sam zauvijek djevojčica, ona je moj sigurni zagrljaj i utočište od odraslog života, od kojeg povremeno još uvijek želim pobjeći", priznala nam je Ana, a na tom tragu je i Nikolina koja kaže da su melem za njezinu dušu članovi njezine obitelji i najbolji prijatelji te dva malena, preslatka i hrabra bića Lena i Toma, blizanci njezinih najboljih prijatelja.

"Biti melem za mene prvenstveno znači pomoći, pružiti podršku i utjehu, reći lijepu riječ - nekad je i mali znak pažnje sasvim dovoljan", govori Nikolina. I zaista, prema razgovoru u redakciji melem - i doslovno i preneseno - liječi rane.

"Melem je dragocjena kap koja njeguje i obnavlja, poput ljubavi koja ispravlja sve nepravilnosti", pjesnički nam govori Petra sa zaključkom da bismo svi trebali biti "melem" jedni drugima, a to možemo i kroz sudjelovanje u hvalevrijednoj akciji kojom se pomaže potrebitim mališanima.

image

Limitirana kolekcija stiže s crtežima djece Melem tima

PRESS

Omiljeni brend domaće kozmetike - Melem, angažirao je djecu članova svog tima da oslikaju veselim, šarenim crtežima ambalažu najprodavanije kolekcije, Dragocjena ulja. Tako je nastala "Budi Melem" kolekcija koja ne samo da njeguje, pruža ugodu i mirisno opuštanje već i donosi pozitivno ozračje i čini dobro djelo. Naime, od prodaje kozmetike iz te kolekcije, 5 posto prihoda će se u cijelosti donirati Udruzi "RTL pomaže djeci".

"Posegnite za omiljenim Melemom za tuširanje ili balzamom za usne, neka vas razvesele crteži naših najmlađih, uživajte u najnježnijim Melem proizvodima i pritom se osjećajte dobro jer činite dobro djelo, pomažete djeci“, apelirala je Anamari Halilović, brend menadžerica Melema i upraviteljica Zaklade "Budi Melem" sa željom da Melem, koji je sinonim za kvalitetnu njegu, postane i sinonim za dobra djela. Budite Melem uz Melem i potražite proizvode koje krase simpatični, dječji crteži i učinite dobro djelo. Ili kako naš Srđan kaže:

Melem je ono kad je dobro.
Melem volim da mi budu.
Melem želim biti.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Melem

Linker
28. lipanj 2024 15:17