LF FACE EVOLUTION

Liječnik novog doba: ‘Kralj otorinolaringologije‘ o tajni uspjeha njegove klinike

Već je u tridesetima postao suvlasnik privatne poliklinike te u kratko vrijeme s partnerom izgradio jedan od najsuvremenijih medicinskih centara u zemlji u kojem rješava kronična stanja, ali izvodi i složene estetske zahvate.

Uz sve titule koje je stekao, usavršavanja koja je prošao na klinikama diljem svijeta i znanstvene radove koje je objavio, o zagrebačkom liječniku Borisu Filipoviću najbolje govori internetski komentar jednog pacijenta, kojeg je operirao u bolnici Sveti Duh: "Kralj otorinolaringologije... super sredi nos, i funkcionalno i estetski. Stručan, ljubazan, susretljiv i pažljiv prilikom postoperativnih pregleda. U tri riječi - mlad, nježan i neizbježan". Dr. sc. Filipović, specijalist otorinolaringologije i subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata, vrlo je mlad za liječnika koji je već u tridesetima ostvario impresivnu karijeru i uz rad u zagrebačkoj bolnici osnovao privatnu polikliniku te je u kratko vrijeme etablirao kao jedan od najsuvremenijih medicinskih centara u zemlji. Je li nježan - to je stvar osobne procjene. No, uistinu je neizbježan kad tražite stručnjaka koji će vas pomladiti a da vam ne promijeni "lični opis". Zajedno s kolegom i suosnivačem Poliklinike, dr. sc. Peterom JFM Lohuisom, smatra da rezultat estetskih zahvata pomlađivanja mora biti prirodan, dugotrajan i siguran.

image

dr. sc. Boris Filipović i dr. sc. Peter JFM Lohuis

PRESS

"Vi, samo u svojoj mlađoj verziji" - to je pristup koji oni nude svojim pacijentima i zbog kojeg su sami osmislili razne inovativne metode - primjerice LF Full Face kirurški zahvat, tijekom kojeg se podiže cijela struktura lica, za razliku od klasičnih faceliftinga koji samo zatežu kožu te, zapravo, daju kratkotrajan i neprirodan rezultat. Proces starenja lica, kaže dr. Filipović, nije samo posljedica opuštanja kože nego i spuštanja masti u donje dijelove lica, opuštanja i rastezanja mišića...

Inovativna i autorska metoda dvojca Filipović - Lohuis je i Face Evolution - kombinacija raznih tehnika, tretmana i protokola. Svoj princip u estetskoj medicini Boris Filipović uspoređuje s liječenjem tumora.

"Da biste pobijedili tumor, udarate iz svih raspoloživih oružja, od imunoterapije i kemoterapije do zračenja i operacije. Tako je i nama važno da imamo na raspolaganju razne ‘alate‘, ali još važnije od toga - da znamo prepoznati indikacije za njihovo korištenje", govori Boris Filipović.

No, Poliklinika LF Medical Group nije poznata samo po estetskim zahvatima nego i po rješavanju brojnih medicinskih problema. Kad su je prije nepune četiri godine osnovali, ideja je bila objediniti na jednom mjestu što više specijalista i primijeniti holistički pristup u rješavanju specifičnih problema pacijenta. Tako danas tu radi dvanaestero stalnih i desetak vanjskih stručnjaka iz područja plastične i rekonstruktivne kirurgije, dermatologije, urologije, ginekologije, neurologije i liječenja glavobolje, medicine spavanja i otorinolaringologije, a imaju i kardiološku ambulantu, centar za vene, centar za štitnjaču te inkontinenciju.

image

dr. sc. Boris Filipović

BERISLAVA PICEK CROPIX

"Uz sve to organiziramo edukacije, takozvane Fellowship programe u sklopu kojih primamo na godišnje usavršavanje po jednog liječnika iz inozemstva, a dolaze nam i na kraće edukacije od po nekoliko tjedana", govori dr. sc. Filipović, kojem je baš jedan takav program definirao karijeru. Naime, i on je prije 2015. otišao na dvogodišnje usavršavanje na Europsku akademiju za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju lica u Nizozemsku. Peter JFM Lohuis tamo mu je bio mentor, a poslije je postao poslovni partner - jer su se prepoznali profesionalno, mentalno i karakterno te odlučili na zajednički pothvat.

"Mnogo sam naučio od Petera, od principa operiranja do uspostavljanja odnosa s pacijentima. Naučio me kako ostati ponizan pred medicinom i pred pacijentom, da ne upadnem u zamku i samog sebe počnem smatrati svemogućim. Slobodno mogu reći da sam uz Petera, koji je jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za rinoplastiku i plastičnu rekonstruktivnu kirurgiju lica, naučio operirati nos tako da idealno pristaje uz lice".

Druga ključna figura u njegovom medicinskom usavršavanju, dodaje, bio je dr. Andrew Jacono, najpoznatiji američki plastični kirurg i tvorac takozvanog Deep Plane Facelifta (minimalno invazivnog, a maksimalno učinkovitog) - koji mu je bio mentor tijekom šestomjesečnog usavršavanja u njegovoj klinici u New Yorku.

image

Andrew Jacono podučio je dr. Filipovića tajnama Deep Plane Facelifta

PRIVATNA ARHIVA

"On me podučio tajnama deep plane facelifta, a i nekim poslovnim vještinama. Primjerice, Jacono smatra da je preporuka zadovoljnog pacijenta najbolji marketing, a u to smo se doista i uvjerili. Mi koristimo sve raspoložive kanale, od medija do društvenih mreža, da bi se čuli glasovi naših zadovoljnih pacijenata", govori dr. Filipović, o čijem su radu svjedočile sudionice makeover serijala u emisiji IN magazin Nove TV, kojima je njegova prirodna estetska kirurgija vratila životno samopouzdanje. Uz dr. Jacona, koji je poznat po tome da je operacijom pomladio i slavnog modnog dizajnera Marca Jacobsa, shvatio je i da treba biti otvoren prema kolegama, s njima dijeliti svoja iskustva i znanja, jer samo tako struka postaje bolja. A što su kirurzi educiraniji, imaju bolje rezultate - koji tada potiču ljude da se lakše odluče na estetske zahvate.

A koji je njemu najdraži zahvat, u čemu se osjeća superiorno?

"Najveći mi je izazov onaj zahvat u kojem se trenutačno usavršavam, koji razvijam... Inače, stalna strast mi je rinoplastika, jer to neprestano trebaš unapređivati. Neko vrijeme mi je bila donja blefaroplastika, a donedavno sam bio opsjednut Deep Plane Lip Liftom. Taj vrlo zahtjevan zahvat podizanja usnica doveli smo do takvog savršenstva da već tražim novi izazov", ističe.

Cijeli život Borisa Filipovića vrti se oko medicine. Osim što razvija Polikliniku LF Medical Group, već je deset godina zaposlen u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh pa mu 12-satno radno vrijeme nije iznimka, nego gotovo pravilo. Supruga mu je također liječnica, subspecijalistica neuroradiologije Sarah Filipović, pa ima razumijevanja za njegovu posvećenost medicini.

Na pitanje što sam misli o sebi kao o liječniku, kaže da je svjestan jedne osobine koja u njegovom poslu nije dobra - u sve unosi previše emocija. Sretan je kad shvati da je nekome uspio pomoći, kao primjerice 18-godišnjoj djevojci koja je patila od migrena. Na njoj je primijenio zahvat koji je razvio zajedno s Peterom JFM Lohuisom - minimalno invazivnu tehniku operiranja glavobolja, popularno zvanu "operacija migrene". Djevojka mu se nedavno javila: više nema migrene i upisala je medicinu!

"Najzadovoljniji sam kad se gradim. Neki ljudi su sretni kad na kraju mjeseca zbroje koliko su zaradili, a ja kad shvatim da sam napravio nekoliko novih koraka naprijed", zaključuje.

image

Primjer prvi: LF FULL FACE

PRESS

LF FULL FACE: U ovom slučaju izvedeni su otoplastika, prezervacijska rinoplastika, Deep Plane Liplift, Facetite by InMode i Baby Botox.

Govoreći o tajnama svog uspjeha, dr. Filipović ističe: "Da bismo pristupili pomlađivanju lica, potrebno je obaviti analizu lica i vrata, a nama to omogućuje umjetna inteligencija - uređaj VECTRA 3D, koji može i projicirati kako će pacijent izgledati nakon zahvata. Konačan cilj treba biti prirodan izgled: u Poliklinici LF razvili smo autorski pristup FACE Evolution, koji obuhvaća kombinaciju raznih tehnika i promišljanje o tome koji su zahvati, i u kojoj životnoj dobi, idealni da to postignemo".

image

Primjer drugi: LF BALANCE FACE

PRESS

LF BALANCE FACE: lice prije i poslije gornje blaferoplastike, Baby Botoxa i primjene dermalnih filera.

Koža mora biti zdrava i sjajna, a to postižemo cijelim nizom zahvata i tretmana, od kojih izdvajamo - Morpheus 8 (radiofrekvencijska terapija iglicama), Youth+erapy by EXOKINE (terapija vlastitim faktorima rasta dobivenim iz krvi), Lumenis (najnovija generacija lasera za pomlađivanje kože), planetarno popularnan tretmana HydraFacial te LF SKIN AND BODY, jedan od najnaprednijih programa u svijetu.

Klasični minimalno invazivni zahvati s najkvalitetnijim dermalnim filerima tipa Restylan ili Baby Botox moraju biti pravilno aplicirani i s mjerom – za to smo razvili poseban protokol pod nazivom LF FACE Balance. Ključ je ne ‘napuhati‘ lice već postići željene konture lica.

image

PRIJE/POSLIJE

PRESS
image

PRIJE/POSLIJE

PRESS

Kad licu nisu više dovoljni kožni tretmani, fileri i botox, a prerano je za kirurški zahvat - što tada? Tu nastupa tehnologija 21. stoljeća - INMODE - bazirana na bipolarnoj radiofrekvenciji FACETITE, koja omogućuje da preoblikujemo lice i vrat bez skalpela i ožiljaka. Istodobno zatežući kožu i vezivno tkivo te topeći mast na dijelovima na kojima je to potrebno - postižemo rezultate koji prije nisu bili mogući.

Ipak, broj jedan u pomlađivanju lica i vrata suvremena je kirurgija. Napredne tehnike operiranja omogućuju nam postizanje prirodnih rezultata s dugotrajnim učinkom i bez ožiljaka. Tim Poliklinike LF ima vlastiti kirurški pristup - LF FULL FACE - pri kojem se odjednom može izvesti čak sedam zahvata i tako postići željeni sklad svih dijelova lica i vrata. DEEP PLANE FACE i NECKLIFT uveli smo u Hrvatsku kolega Peter JFM Lohuis i ja: zbog iznimne kompleksnosti, taj zahvat se izvodi u samo nekoliko klinika u Europi, a rezultat je - lice pomlađeno za barem petnaest godina na potpuno prirodan način.


Sadržaj nastao u suradnji Glorije & Lohuis Filipović Medical Group

Linker
19. travanj 2024 19:02