Sunset Sports Media Festival

Pet uspješnih žena u sportu i medijima otkrile koje su sve prepreke morale savladati na putu do vrha

Prvi dan festivala u Zadru donio je zanimljiva predavanja sjajnih medijskih stručnjaka i sportskih velikana.

U Zadar su stigli domaći i inozemni stručnjaci iz područja sporta, medija, odnosa s javnošću i marketinga kako bi poslušali nove trendove, dobili nove ideje i uživali u predavanjima domaćih i svjetski poznatih govornika.

Prvo izdanje Sunset Sports Media Festivala otvoren je panelom pod nazivom ‘The Future Of Serie A‘ na kojem su sudjelovali Michele Ciccarese, komercijalni i marketing direktor Lige Seria A, Diletta Leotta, Seria A sportska novinarka za DAZN i Ughetta Ercolano, viša potpredsjednica Content Southern Europe, DAZN Group.

image

Cindy Marina, Michele Ciccarese, Dilette Leotta, Ughetta Ercolano

PRESS
image

Michele Ciccarese

PRESS

Pričalo se o izazovima upravljanja ligom u novom digitalnom dobu, uz istovremeno očuvanje starih vrijednosti i integriteta, predstavljeni su novi sadržaji koji očekuju gledatelje u Italiji za vrijeme nadolazeće sezone talijanskog prvenstva, a najviše se radilo na približavanju utakmica mlađim generacijama kroz metaverse, nove grafike i kamere koje podsjećaju na kadrove iz videoigrica, ali i na dodatnom širenju na društvene mreže.

image

Diletta Leotta

PRESS

Kako bi istaknula koliko je nogomet važan u Italiji, Diletta Leotta je podijelila priču. "Sjećam se na posljednjoj utakmici ove sezone u Milanu, na ekranu su bili menadžeri grupa, odvjetnici, političari koji su skakali kao dijete na Božić i to je možda moć nogometa. Uz onog si za koga vjeruješ, u što vjeruješ. Tamo je to kao druga religija. Oni to osjećaju u svom srcu."

Uspješne žene

Uslijedio je panel ‘The Game Changers: Leading Women is Sports’ koji je okupio pet žena koje uspješno grade svoju karijeru u sportu i medijima, svijetu kojim tradicionalno dominiraju muškarci. Kako je to zapravo biti uspješna žena u sportskom ekosustavu i koje su to prepreke koje se moraju savladati na putu do vrha ispričale su nam Diletta Leotta, Amanda Guerra, novinarka CBS-a, Mirna Zidarić, novinarka HRT-a i Zdenka Zdrilić, žena koja stoji iza najvećeg i cijenjenog košarkaškog turnira u Zadru, dok je mjesto moderatorice preuzela Kate Abdo, novinarka CBS-a.

image

Diletta Leotta, Kate Abdo, Amanda Guerra, Pete Radovich, Zdenka Zrilić, Mirna Zidarić

PRESS

Kroz vlastite priče dijelile su svoja novinarska iskustva, te se osvrnule na trenutni položaj žena u sportu i kako promijeniti muški diskurs koji prevladava.

Na zadnjem panelu prije stanke, ENGAGE & EMPOWER: The Magic of Sports Marketing, govorilo se o marketingu u sportu, a sudionici su bili Stephen Cook, SVP, direktor sadržaja u IMG-u, Sasha Savic, izvršni direktor MediaComa, i Ray Lewis (2X Super Bowl prvak i MVP), dok je moderatorica bila Amanda Guerra (CBS Sports). Kada su u pitanju navijači diljem svijeta, ništa ne donosi takvu zamjensku identifikaciju kao sport. Bilo da se radi o njihovom omiljenom timu ili nekom od superzvijezda sportaša koje obožavaju, razina strasti i uključenosti navijača je beskonačna. Zaključak je da su sport, marketing i mediji isprepleteni i međusobno ovisni.

image

Amanda Guerra, Ray Lewis, Sasha Savic, Stephen Cook

PRESS

"Sport prirodno povezuje brendove i marketing s publikom i njihovim obožavateljima. Osim sporta, u američkim medijima više nema ničega zbog čega bi ljudi dogovarali zajednička praćenja. Potrošači preuzimaju kontrolu nad svojim životima i odlučuju da provode vrijeme na ono što žele gledati. Ovih dana, sport je jedini program na TV-u koji se gleda uživo. Sve ostalo možete prilagoditi svom vremenu", rekao je Sasha Savic.

Moć pripovijedanja

Najveće zanimanje izazvala je prezentacija/predavanje jednog od ambasadora samog festivala, Petea Radovicha koji je predstavio temu ‘The Power of Story’ na kojoj nam je približio moć pripovijedanja, korijen cijele ljudske povijesti koji se prenosi s generacije na generaciju. Uvjerljive, živahne, emocionalne, dramatične, dirljive – sjajne priče dotiču nas na brojne načine i uvijek, bez iznimke, ostave nas da želimo više.

image

Samuel Biggers

PRESS
image

Stephen Cook

PRESS

Na posljednjem predavanju prvog dana ‘Athletes Owning Their Own Brands‘ sudjelovali su Julian Edelamn (3X Super Bowl prvak i Super Bowl MVP), Samuel Biggers, specijalist za društvene mreže i Assaf Swissa, osnivač Coast Productions. Edelman je na vlastitom primjeru pokazao kako je prošlo doba kada su najpoznatiji svjetski sportaši samo dio momčadi s kojom imaju ugovor, već danas imaju više moći nego ikad i diverzificiraju se u razna poslovna područja interesa.

image

Petar Grašo zabavljao je okupljene

PRESS
image

Petar Grašo

PRESS
image

Sunset Sports Media Festival

PRESS

Prvi dan Festivala zaokružen je nastupom Petra Graše i DJ Bizze. Predavanja se nastavljaju danas 11. lipnja, a na rasporedu su Out of The Box, Started From The Bottom, Now We‘re Here, In The Ring With Stephen Espinoza, Underdogs, zaključno sa završnim ‘Football vs Football’ na kojemu će sudjelovati Ray Lewis, Julian Edelman, Pete Radovich i Peter Schmeichel.

Prvo izdanje Sunset Sports Media Festivala zatvorit će večeras Neno Belan i Fiumensi, a ulaz na koncert je slobodan.

image

Cindy Marina

PRESS
image

Kate Abdo

PRESS
image

Kate Abdo, Pete Radovich

PRESS
image

Pete Radovich

PRESS
image

Ughetta Ercolano

PRESS
image

Zdenka Zrilić

PRESS
Linker
03. travanj 2024 10:28