TOP DESET

Ovo je najutjecajnija influencerica na svijetu

Prema izvješću Launchmetricsa, platforme influencera ove su sezone bile drugi najučinkovitiji kanal oglašavanja brendova u sve četiri modne prijestolnice.

Platforma Launchmetrics koja se bavi mjerenjem i usporedbom utjecaja medijskih plasmana brendova iz područja mode i ljepote objavila je podatke o uspješnosti modnih revija za proljeće/ljeto 2023. na četiri najveća modna tjedna.

U sklopu izvještaja objavili su i popis deset najuspješnijih modnih influencerica s obzirom na popularnost njihovih objava iz perioda održavanja pariškog, newyorškog, milanskog i londonskog Tjedna mode.

Spomenuta platforma utjecaj brendova izražava pomoću autorske mjerne jedinice MIV (Media Impact Value), koja analizira sve marketinške aktivnosti objava u tiskanim i online kanalima te društvenim mrežama. MIV se izražava u američkim dolarima, a velikim brendovima, između ostalog, pomaže utvrditi koliko im medijske pozornosti i prometa donose slavne i utjecajne osobe koje nose njihove kreacije.

image

Leonie Hanne

BERTRAND-HILLION MARIE-PAOLA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Prema izvješću Launchmetricsa, platforme influencera bile su drugi najučinkovitiji kanal oglašavanja brendova u sve četiri modne prijestolnice.

image

Chiara Ferragni na Louis Vuitton reviji

ZABULON LAURENT/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ove sezone na listi najutjecajnijih influencerica prvo mjesto zauzela je Njemica Leonie Hanne koja je generirala ukupno 3,5 milijuna dolara kad je riječ o MIV, a prati je Chiara Ferragni s 2,7 milijuna.

image

Negin Mirsalehi na Diorovoj reviji

DAVID FISHER SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Na trećem se mjestu našla Negin Mirsalehi, koja je generirala 2,3 milijuna u MIV-u, a nešto je slabija bila Thássia Naves s 2,1 milijuna. Slijede ih Maria Luiza Borges s 1,9 milijuna MIV-a te Karen Wazen Bakhazi i Quyn Hanhshyn s 1,3 milijuna. Jednak rezultat (1,2 milijuna) postigle su influencerice Silvia Bussade Braz, Molly Chiang te Lena Mahfouf.

Linker
13. travanj 2024 21:07