5 razloga zašto obožavamo casual fashion!

Pojam casual fashion toliko je uvriježen u svim jezicima da mu gotovo ni ne treba prijevod, ali kad bismo mu ipak dali hrvatsku inačicu, nazvali bismo to ležernim oblačenjem, odnosno ležernim stilom odijevanja.

Ležernost u odijevanju dolazi u različitim oblicima i toliko je općeprihvaćena u zapadnjačkom svijetu da se čini kako je oduvijek dio te kulture, no to baš i nije točno.

Casual fashion nastao je primarno iz sportskog načina odijevanja s ciljem kreiranja dnevnih odjevnih kombinacija koje će biti udobne i neće sputavati, naročito žene za koje su do sredine 20. stoljeća bile rezervirane suknje i haljine nerijetko napravljene od potpuno neudobnih materijala.

Nakon Drugog svjetskog rata uz bok političkim promjenama, mijenja se i moda, a hlače dobivaju sve veće i značajnije mjesto u ženskoj garderobi.

Donosimo vam pet razloga zašto baš jako volimo casual fashion.

1.Traperice su vječne

Ključni komad odjeće koji je u potpunosti promijenio cijelu modnu povijest zasigurno su traperice – odjevni predmet u početku rezerviran isključivo za muškarce, u prvom redu kauboje i farmere.

Jeans je s vremenom imao sve širu primjenu, žene su ga počele nositi kao radnu odjeću u tvornicama, a onda su ih sredinom prošlog stoljeća na pijedestal modne industrije dignule hollywoodske zvijezde poput Jamesa Deana i Marlona Brandona.

Kad su se tim „zločestim dečkima“ u nošenju traperica, ali ipak nešto ženstvenijih modela, pridružile i dive poput Marilyn Monroe koja je bila i ostala pojam seksepilnosti te pokazala da nošenjem traperica nimalo ne gubi na svojoj senzualnosti, nastalo je ono što danas zovemo casual stilom.

Kroz drugu polovicu 20. stoljeća mijenjale su razne oblike, ali je jedno ostalo isto kroz sva ta desetljeća – traperice su komad odjeće kojeg u svom ormaru moraju imati svi – muškarci, žene, djeca, tinejdžeri, odrasli ljudi. I pritom jedan par traperica nikad nije dovoljan!

2.Jednostavan je za kombiniranje

Traperice i džemper uz dodatak trendi kaputa. Suknje i traper košulja. Obična bijela pamučna majica, blazer i traperice. Ovo su samo neke od nebrojeno puno mogućnosti koje nudi casual stil odijevanja.

Ako odaberete ključne komade odjeće koji su klasični i u koje vrijedi investirati, moći će te ih nositi nekoliko sezona, a uz drugačije modne dodatke nikad nećete izgledati isto.

image
Tom Tailor

3.Ne mora biti skup

Kad kupujete ključne odjevne komade koje biste ipak htjeli nositi nekoliko godina, kvaliteta je najvažnija, a svakako vodite računa i da se ne radi isključivo o trendovskim komadima koji će biti popularni samo jednu sezonu.

No to ne znači da ti odjevni komadi moraju biti i jako skupi. Jedan od brendova koji je poznat po svojoj iznimnoj kvaliteti s prihvatljivim cijenama je Tom Tailor koja odsad ima i svoj online shop pa je put do omiljenih traperica, blazera, suknji ili pak pamučnih majica postao još jednostavniji.

4.Primjenjiv je u svim prilikama

Imate poslovni sastanak, večernji izlazak ili samo idete na kavu s prijateljima? Casual stil je primjenjiv u svim prigodama.

Ako niste ljubitelj odijela, a okolnosti vas ne „tjeraju“ da ga morate odjenuti, no ipak želite ostaviti dojam ozbiljnosti, uz kvalitetne muške traperice može kombinirati košulju pa će kombinacija djelovati opušteno, mladenački, ali i dalje dovoljno ozbiljno.

Dame svoj poslovni stil mogu začiniti blazerom te cipelama na petu uz što je dojam elegancije zajamčen. Igranje detaljima poput torbi, marama i nakita dat će svakoj modnoj kombinaciji poseban pečat.

image
Tom Tailor

5.Udoban je

Rijetko koja žena, baš kao i muškarac voli biti u odijelu – cijeli dan. Osjećate se sputano, sve vas stišće i samo maštate o tome kad ćete doći kući kako biste se presvukli. Kod casual stila nema tih problema jer njegova glavna karakteristika je udobnost uz kvalitetne komade odjeće koje će vam pomoći izgraditi vlastiti stil.

Za pronaći vaše omiljene komade za ovu jesen ili nadolazeću zimu više ne morate nužno ići u trgovinu jer je Tom Tailor odjeća odsad dostupna i iz udobnosti vašeg naslonjača. Istražite već danas što nudi nova kolekcija Tom Tailor, Tom Tailor Denim te Tom Tailor Mine to five za žene i muškarce.

Linker
23. travanj 2024 15:25