Kutjevo

Čaroban Rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u ljetu

50 nijansi Rosé boje, ali i okusa i mirisa – to je izričaj osjeta koji ćete doživjeti već u prvom gutljaju ovog zavodljivog, mirisnog vina boje lososa, ili još točnije – boje nježne ženske puti. Savršen je odabir za vruće, ljetne noći stvorene za uživanje do zore…

Vinarija Kutjevo ovog ljeta nudi neodoljivo, luksuzno osvježenje u svakoj kapi Premium Rosé 2019. vina koje je proglašeno najboljim roséom regije Slavonije i Podunavlja u sklopu nedavno održanog ocjenjivanja «Vinske zvijezde». Ovaj Rosé osvaja svojim profinjenim aromama crvenog bobičastog voća, među kojima se ističe brusnica obogaćena svježinom biljnog karaktera.

Kutjevo

Premium Rosé 2019. je kupaža (cuvée) Pinot Noir i Zweigelt sorti koje mu uz neodoljivu boju lososa daje i specifičan mineralni karakter prepoznat i jedinstven za kutjevački terroir. Nositelj zaštićene oznake izvornosti, Kutjevo Premium Rosé 2019. dolazi s južnih obronaka Krndije, gdje se vinogradi nalaze između 200 i 450 metara nadmorske visine. Okruženi visokim šumama Krndije i Papuka, vinogradi su zaštićeni od oštrog sjeverca, a idealna količina padalina, posebno vulkansko tlo bogato mineralima i izvrsni vremensku uvjeti omogućuju grožđu doseći puni potencijal.

Kutjevo

Upravo terroir daje ovom Premium Roséu posebnost, svježinu i iznimnu pitkost koja će vas osvojiti već pri prvom kušanju. Ranijom berbom sorte Zweiglt dobivaju se dobre kiseline i svježina te niži alkohol, a kasnijom berbom sorte Pinot crni struktura i bogatija aromatika ovog iznimnog vina. Nježan okus bobica razvit će se u tajniji miris nara i ružinih latica te ostaviti elegantnu svježinu u ustima. Fina voćnost i skladna suptilnost dominiraju u ovom svilenom, pitkom vinu koji će se savršeno sljubiti s laganijom hranom, poput tjestenine, rižota, ribe i plodova mora, lososa ili nježnijeg crvenog mesa, te vruće ljetne noći pretvoriti u osvježavajući užitak.

Kutjevo

Burgundska boca od prozirnog stakla i atraktivna etiketa savršeno se nadopunjuju s profinjenom, blijedo ružičastom bojom ovog jedinstvenog vina, ukras svakog stola. Ohladite ga na 8 do 10 stupnjeva Celzijusa i prepustite se užitku koje se krije u svakoj boci.

Kutjevo Premium Rosé 2019. potražite u ponudi vrhunskih restorana i hotela te specijaliziranih vinskih prodavaonica po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 55 kuna.

Linker
28. ožujak 2023 13:46