Getty Images
BIPA BACKSTAGE

Dovedite svoje obrve u red u BIPA Backstageu

Obrve su ukras svakog lica, a njihov idealan oblik i punoća mogu postići u vještim rukama vizažistica BIPE

Ljeto i razdoblje godišnjih odmora idealno su vrijeme za ukrasti slobodne trenutke i posvetiti se brizi o ljepoti, a cjelokupan izgled, složit će se mnogi, nije potpun bez savršenih obrva. Bez obzira koliko truda uložili u nanošenje make-upa, nevješto oblikovane, neuredne ili pretanke obrve narušit će ukupni dojam. Tu uskaču vizažistice BIPA Backstagea, čije znanje i iskustvo u kratkom vremenu mogu postići da vaše obrve dobiju toliko željeni oblik uz tek nekoliko jednostavnih pravila:

1. Pronađite oblik koji vam pristaje!

Za savršene obrve ključne su tri točke koje je najlakše odrediti kistom. Prislonite ga uz vanjski rub nosa do unutarnjeg kuta obrva, a dobivena linija pokazuje gdje obrva treba započeti. Iz iste početne točke gornji dio kista pozicionirajte tako da dijagonalno prolazi kroz zjenicu oka na obrve. Na ovom mjestu nalazi se najviša točka obrve - luk. Za kraj gornji dio kista poravnajte s vanjskim kutom oka i to je mjesto gdje obrva treba završavati.

2. Temeljito očistiti obrve i okolno područje.

S obzirom na to da je kapak najmasniji dio lica, preporučuje se nanošenje malo transparentnog pudera u kamenu kako bi se vosak lijepo primio na kožu, a pinceta ne bi nespretno klizila.

3. Čupanje obrva!

Bez obzira koristite li pincetu, vosak ili depilacijske trake, pratite tri ključne točke određene u prvom koraku i radije više dlačica odstranite s donjeg ruba nego s gornjeg, prateći smjer rasta dlačica.

4. Rezanje viška dlačica!

Ako imate neku predugu dlačicu koja narušava zamišljeni koncept, nemojte se bojati skratiti ju škarama. Pazite da ju ne skratite previše kako ne bi odskakala od željenog oblika.

5. Uskladi boju proizvoda za obrve s bojom kose.

Za plavuše bi boja obrva trebala biti nijansu do dvije tamnija od kose, odnosno nijansu do dvije svjetlija ako imate smeđu ili crnu kosu.

6. Popuni nepravilnosti.

Kako bi popunila nepravilnosti koristi sjenilo ili olovka za obrve. Kratkim potezima popunite praznine te ih počešljajte kada dobijete željeni oblik. Za svježiji izgled nanesite prozirni gel za obrve koji će savršeno učvrstiti postignuti oblik vaših obrva.

Naravno, obrve su samo jedna od stvari na koje treba obratiti pažnju. Poklonice lijepog i njegovanog izgleda već znaju da je za njih tu uvijek dostupan BIPA Backstage koji na jednom mjestu nudi više beauty rituala i usluga, a provjeri ih na BIPA Backstage web stranici.

Stoga, uzmite predah od svakodnevnih obaveza i opustite se uz neki od BIPA tretmana za ljepotu.

Linker
06. ožujak 2024 16:43