Eva Longoria

 MARIA LAURA ANTONELLI/AGF/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Za lice i tijelo

I zvijezde vole uređaj koji u dubini kože pokreće stvaranje kolagena

Ako je Morfej bog snova, njegov imenjak iz svijeta estetske medicine ostvaruje snove o zategnutoj koži lica, tijela, čak i vrata - kad je u rukama stručnjakinje poput dr. Željane Bolanče.

Ako je Morfej bog snova, njegov imenjak iz svijeta estetske medicine ostvaruje snove o zategnutoj koži lica, tijela, čak i vrata - kad je u rukama stručnjakinje poput dr. Željane Bolanče.

Za jedrinu i mladolikost kože ključno je da ima dovoljno kolagena - proteina koji ljudskom tijelu daje čvrstoću, snagu i gipkost. No, proizvodnja kolagena u organizmu već od 25. godine postupno se smanjuje, svake godine za otprilike dva posto, a u razdoblju menopauze opada i do 30 posto. Stoga je među najvažnijim ciljevima estetskih tretmana potaknuti kožu da što učinkovitije stvara kolagen.

U tome se posebno ističe Morpheus8 - inovativna tehnologija koja kombiniranim djelovanjem mikroiglica i radiofrekvencije pokreće proizvodnju kolagena sve do najdubljih slojeva kože. Uređaj ima poseban aplikator s mikroiglicama koje ulaze u kožu, kako bi otvorile put radiovalovima da dopru do samih njezinih temelja, odnosno potkožja. Pritom se koža intenzivno prožima energijom i lagano zagrijava, što je potiče da stvara novi kolagen.

image

Nastavci Morpheusa8 imaju iglice različite dužine koje se koriste ovisno o tome što želimo postići, kaže dr. Željana Bolanča

MARIJA GAŠPAROVIĆ

Milimetri su važni

"Postoji više nastavaka za aplikator, s iglicama različite dužine, kako bi mogle ući u kožu na određenim dubinama, ovisno o tome što želimo postići. Primjerice, tretiramo li lice mikroiglicama na dubini od jednog ili dva milimetra, radiofrekvencijom intenzivno potičemo proizvodnju kolagena u površinskim slojevima kože, poboljšavajući njezinu kvalitetu. S mikroiglicama koje idu do dubine tri ili četiri milimetra radi se zatezanje kože, s time da se na četiri milimetra može djelovati i na masno tkivo, primjerice, na smanjenje podbratka", objašnjava spec. dermatologije dr. Željana Bolanča, koja uređaj koristi u svojoj Poliklinici Bolanča u Zagrebu.

Najnaprednije preoblikovanje

Morpheus8 - koji u svijetu slovi kao najnapredniji uređaj za preoblikovanje lica i tijela - može precizno tretirati i najmanja područja poput bora u kutovima očiju ili usana.

"Osim što kompletno zateže lice, zaglađuje teksturu kože te smanjuje podočnjake i ožiljke od akni, Morpheus8 pokazao se najboljim rješenjem za zatezanje kože na vratu. Također se može koristiti i preventivno, kao tretman za osvježenje tena", dodaje dr. Bolanča.

image

Učinkovitost uređaja Morpheus8 hvale i zvijezde kao što su Eva Longoria ili Kim Kardashian

MARIJA GAŠPAROVIĆ

Za sve tipove kože

Tretman je pogodan za sve tipove kože. Ovisno o području koje se tretira, postupak traje otprilike jedan ili dva sata, uključujući lokalnu anesteziju. Nakon tretmana može se pojaviti oteklina i crvenilo, a oporavak obično traje jedan do pet dana. Gotovo da i ne postoji rizik od postupalne hiperpigmentacije, što inače može biti nuspojava nekih drugih tehnika obnavljanja kože.

- Ovisno o stanju kože, obično je potrebno do tri tretmana, koji se provode u razmacima od najmanje 30 dana. Rezultati nisu vidljivi odmah, jer za proizvodnju kolagena u koži potrebno je mjesec dana. S vremenom su rezultati sve uočljiviji, a najbolji su za tri do šest mjeseci, kada nastupa puni efekt tretmana - kaže dr. Bolanča, ističući da to treba shvatiti kao dugoročno, istinsko ulaganje u kožu. Morpheus8 po potrebi se može kombinirati s drugim tretmanima - primjerice, filerima i botoksom, i tada omogućuje da pacijent izgleda kao najbolja verzija sebe u bilo kojoj životnoj dobi.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Poliklinikom Bolanča.

Linker
26. travanj 2024 07:11