Unsplash

Miss Lea Perković riješila nedostatak vremena za vježbanje

Život Lee Perković drastično se promijenio otkako je osvojila laskavu titulu Miss Beauty 2024. I dok je s jedne strane porastao broj njezinih manekenskih angažmana, nedostatak slobodnog vremena odrazio se na njezino redovito vježbanje i brigu o sebi.

Stoga su vlasnice izbora Miss Beauty Sanja Bjedov i Tamara Roglić preporučile Lei posjet Studiju za njegu tijela Močinić gdje se posavjetovala s vlasnikom Borisom Močinićem kako u malo vremena i s malo dolazaka održavati perfektnu liniju. Kako je Boris sklon holističkom pristupu, prvo je napravio konzultacije oko Leine prehrane, a potom i četiri polusatna tretmana u prva 2 tjedna te jedan od sat vremena u mjesečnom ritmu.

Studio za njegu tijela Močinić najpoznatiji je po tretmanu za mršavljenje koji je u 30-ak godina pomogao tisućama osoba u eliminiranju suvišnih kilograma, ali i – baš kako je i Lei trebalo – u preventivnom djelovanju, kako zbog promijenjenih životnih okolnosti ne bi došlo do eventualnih problema.

Tretman za mršavljenje Studija za njegu tijela Močinić

Tretman za mršavljenje po kojem je Studio Močinić poznat i izvan granica Hrvatske, sastoji se od četiri ravnopravna dijela; ušne akupunkture (aurikoloterapija), specijalne mješavine biljnih čajeva, individualnih uputa o prehrani te dobre volje osobe koja treba smršaviti.

image
Promo
image
Promo

1. Ušna akupunktura

Ušna akupunktura ili aurikolopunktura zlatni je izbor kada je liječenje ovisnosti u pitanju, a debljina je često povezana s pretjeranom konzumacijom određenih namirnica. Na tretman se dolazi jednom tjedno, a iglice koje se apliciraju na uho skoro su neprimjetne i djeluju 24 sata na dan. Njihovo djelovanje može se pojačati dodatnom stimulacijom prstima kada osjetite žudnju za hranom.

2. Specijalna mješavina biljnih čajeva

Biljni čaj je ugodnog okusa pa nije teško popiti preporučenih 1,5 litara dnevno. Osim što osigurava dostatnu hidrataciju organizma, istodobno smanjuje nervozu i apetit, a blago diuretsko djelovanje pospješuje detoksikaciju organizma.

3. Individualne upute o prehrani

Osnovni preduvjet za trajno mršavljenje, odnosno za zadržavanje postignute težine jest promjena prehrane u odnosu na onu koja je i dovela do prekomjerne težine. No, mijenjati navike puno je zahtjevnije nego jedno vrijeme gladovati ili piti shakeove umjesto obroka. Stoga se na početku svakog procesa mršavljenja naprave detaljne konzultacije o tome kakve su prehrambene navike, potrebe i mogućnosti osobe koja želi smršaviti.

Boris Močinić nastoji navike što manje korigirati, a program prehrane usklađuje s uvjetima u kojima osoba živi i radi – kako bi bio što uspješniji.

4. Dobra volja

Kao uvjet bez kojeg ovaj tretman ne može funkcionirati jest dobra volja! Ona je neophodna za svaki početak. Kada se zadovolje svi ovi uvjeti, već nakon sedam dana moguće je vidjeti razliku po vagi i metru, što najbolje osnaži volju za nastavak mršavljenja. Početni gubitak težine u prosjeku bude između 2 i 5 kilograma, ali to je već dijelom retinirana voda. Idealan gubitak jest između 0.5 i 1 kilogram tjedno jer on garantira smanjivanje masnih nakupina, a da pri tome muskulatura ostane netaknuta!

Mišićno tkivo je nekoliko puta teže i uže od masnog, a i treba nekoliko puta više energije za održavanje. Realistično postavljeni ciljevi izuzetno su važni dugoročno, a njih je najlakše odrediti uz pomoć konfekcijskih brojeva. Realno je gubiti konfekcijski broj mjesečno, a već nakon prvog mjeseca izgledat ćete i osjećati se puno bolje.

image
Promo

Tretmani aparatima kao idealna dopuna

Idealna dopuna tretmanu za mršavljenje su tretmani aparatima. Oni ne mogu smanjivati težinu, ali mogu smanjivati masne stanice, masne nakupine, smanjivati dubinske uzroke starenja, popravljati teksturu kože, ‘polirati‘ površinski sloj kože, pomlađivati i zatezati.

Primjerice, tretman HIFU (fokusirani ultrazvuk visokog intenziteta) na početku mršavljenja osigurava čvršću i zategnutiju kožu na kraju mršavljenja - bez obzira koliko kilograma izgubili tijekom tog procesa. Ovo je posebno važno kod većih viškova kilograma čije rješavanje iziskuje nekoliko mjeseci. Kako je kompletna ponuda neinvazivna, tako je i strah o eventualnim komplikacijama neopravdan.

Više informacija na www.mocinic.hr ili 01-3668-320.

Linker
29. travanj 2024 19:37