Otkrijte Zagreb i njegove prekrasne gradske površine – dobrodošli NA SUMMER BUZZG!

Zagreb je jedan od europskih gradova s najviše zelenih površina, sa predivnim parkovima i mjestima za rekreaciju u kojima možete uživati. Ovoga ljeta grad će zaživjeti i dokazati svoju reputaciju mjesta umjetnosti, glazbe i kulture bogatim programom koji će uključiti ponešto za svakog člana obitelji.

„S veseljem pozivam sve da posjete Zagreb koji je pun događanja i po mnogima, najljepši upravo u ovim mjesecima koji nam dolaze. Zagreb Classic 2022. s vrhunskom klasičnom glazbom pod vedrim nebom započinje u četvrtak, 23. lipnja, koncertom ukrajinske solistice na violini Anastasiye Petryshak i orkestra Opere HNK u Zagrebu, a završava u srijedu, 29. lipnja, koncertom komornog orkestra Cameristi della Scala, kojeg čine glazbenici orkestra Teatro alla Scala iz Milana. Svi programi su besplatni, a posjetitelji Zagreb Classica imat će priliku uživati u prvorazrednim glazbenim poslasticama te divnom ambijentu i ugođaju Trga kralja Tomislava“, izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ-a.

Želite slušati rock glazbu ovoga ljeta? Svakako poslušajte barem jedan od bendova koji će nastupiti uživo, a u ponudi su Placebo, Simple Minds, Whitesnake, Kiss i Pixies. Ne zaboravite u kalendaru zabilježiti veliku manifestaciju, povratak INmusic festivala. Ove godine festival donosi još jednu veličanstvenu postavu glavnih izvođača poput: The Killers, Nick Cave and The Bad Seeds, Deftones i Róisín Murphy.

image

promo

INMUSIC - J. DUVAL

21. lipnja označava Svjetski dan glazbe, koji će se proslaviti u stilu jer će neke gradske ulice i trgove preplaviti amaterski i profesionalni glazbenici.

image

promo

DAN OTVORENOG TRGA - BOŠKA I KREŠO

Zagreb ima bogatu kazališnu tradiciju, a ovogodišnje Ljetne noći Hrvatskog narodnog kazališta imat će mnogo toga za ponuditi ljubiteljima kazališta. Ljubitelji animacije također će moći uživati u animiranim filmovima i serijama na ovogodišnjem Animafestu.

image

promo

DVORIŠTA - S. KAŠTELAN

Dvorišta su popularan dodatak ljetnoj sceni, vremenu kada mnoga gradska dvorišta oživljavaju umjetnošću, izložbama, glazbom i hranom. Jednostavno pratite vlastitu znatiželju i vidite gdje će vas ona odvesti.

Zagreb razvija globalnu reputaciju svojom street art umjetnošću, a nema boljeg vremena za promatranje umjetnosti nego tijekom festivala OKOLO, kada ulice krase brojni radovi domaćih i međunarodnih umjetnika.

image

promo

OKOLO_URBANE INTERVENCIJE - M. MIHALJEVIĆ

Zagreb tijekom ljeta pruža brojne mogućnosti za boravak na otvorenom; možete samo ponijeti knjigu i deku te otići u jedan od brojnih parkova. Ili biste radije priredili piknik? Pridružite se projektu Mali piknik, jednom od najšarmantnijih zagrebačkih događanja; trebate samo ponijeti svoju dekicu – hrana i zabava već vas čekaju.

image

promo

ZAGREBAČKI PIKNIK - M. GAŠPAROVIĆ

Neizmjerna je radost lutati zagrebačkim ulicama i otkrivati nova mjesta. Gornji grad nikad nije življi nego tijekom Ljeta kod Matoša, kada povijesna jezgra nudi bogat program koncerata uličnih bendova, nastupa stand-up komičara te izbor izvrsne gastronomije.

image

promo

LJETO KOD MATOŠA - J. DUVAL

No, možda je najbolje vrijeme za uživanje u uličnoj atmosferi u glavnom gradu Hrvatske – koji obilježava svoju 26. obljetnicu – tijekom dobro poznatog Cest is d'Best, najstarijeg hrvatskog uličnog festivala. Bogat i raznolik program za cijelu obitelj okuplja stotine izvođača iz cijelog svijeta na višednevno opuštanje uz glazbu, kazalište, aktivnosti za djecu, umjetnost, sport i ostale izvedbe.

Jedan grad, jedno ljeto, bezbroj nevjerojatnih iskustava na zagrebačkim ulicama.

Linker
25. travanj 2024 00:49