iStock
NJEGA KOŽE

PRAVILNOM NJEGOM KOŽE DO SAVRŠENOG TENA: UZ OVIH PAR TRIKOVA VAŠA KOŽA ĆE UVIJEK IZGLEDATI BESPRIJEKORNO

Kada je riječ o njezi kože, žene su vječito u potrazi za proizvodima koji će im dati porculanski ten, onakav koji često mogu da vide na svjetskim modelima i slavnim osobama na televiziji. Da biste imali besprijekornu, ravnomjerno toniranu kožu, koja je bez bubuljica i sličnih problema kože, potrebno je ipak uložiti malo truda. Naravno da je moguće postići željeni ten, ali je važno da zapamtite da se to neće dogoditi preko noći. Sve se postiže prije svega pravilnom njegom, koja se razlikuje u odnosu na tip vaše kože i starosnoj dobi. Donosimo par korisnih savjeta kako bi vaša koža uvijek bila besprijekorna i savršeno meka na dodir.

ZA ELASTIČNU KOŽU VAŽNA JE HIDRATACIJA

Zdrava koža zahtijeva pravilnu i svakodnevnu njegu, a hidratacija je ključan proces u njezi. Osim iznutra kožu je potrebno hidratizirati i izvana kako bi ostala zdrava i elastična. Manjak vode u organizmu najčešće se prvo ogleda na koži jer se ona posljednja opskrbljuje vodom, tek nakon što se podmire svi drugi organi. Zbog toga odumiru njene stanice, slabi vezivno tkivo te kolagenska i elastinska vlakna pa koža gubi elastičnost i postaje beživotna i naborana. Kako bi vaša koža uvijek izgledala svježe, potrebno je namazati se kremom unutar nekoliko minuta nakon umivanja, dok je koža još vlažna. Tako „zarobljavamo“ vlagu, ostavljajući kožu hidratiziranom i mekom. Prilikom njege kože, provjerite proizvode koje koristite za čišćenje lica i uklanjanje šminke. Izbjegavajte one proizvode koji sadrže alkohol ili sulfate jer isušuju, a birajte prirodne formule i one obogaćene hidratantnim sastojcima. Dnevna krema koju definitivno preporučujemo za održavanje hidratacije kože i svjež izgled je MOJA OAZA Krema za lice Kolagen&Ceramidi, bogate, ali brzo upijajuće svilenkaste teksture, koja će vašoj koži pružiti zaštitu tijekom čitavog dana.

PROMO

NJEŽNIM PRIPRAVCIMA UBLAŽITE HIPERPIGMENTACIJU

Naša je koža vrlo složen organ i ogledalo je našeg zdravlja, često nam šalje signale o tome što se događa u našem organizmu. Rijetki su sretnici s dobrim genima koji će im omogućiti glatku i mladenačku kožu i u starijim godinama. Životni stil i prehrambene navike, većini će nas ipak ostaviti tragove na koži. Previše vremena provedenog pod direktnim utjecajem sunca, rafinirana hrana, pretilost, hormonalna neravnoteža, alkohol i cigarete, onečišćenje zraka te neodgovarajući kozmetički proizvodi značajno će ubrzati proces starenja. Uz pojavu bora i finih linija, hiperpigmentacija je pojava s kojom se susreće sve veći broj žena. Tamne se mrlje najčešće pojavljuju na izloženim područjima našeg tijela, licu i rukama te novim izlaganjem suncu, postaju sve vidljivije. Neke će hiperpigmentacijske mrlje nestati same od sebe s vremenom, međutim većina njih će ipak zahtijevati posebnu njegu i intenzivnije tretmane. Kako bi spriječili pojavu hiperpigmentacije, ali i pravilno tretirali pojavu mrlja na koži, potrebno je koristiti nježne pripravke koji neće dodatno oštetiti kožu. Za vašu osnovnu beauty rutinu preporučujemo LUXEA Start set za lice koji sadrži proizvode posebno namijenjene dubinskoj hidrataciji, smanjenju bora i hiperpigmentaciji uz Beauty Elixir serum za lice i Velvet Caviar kremu za lice.

PROMO

MLADOLIK IZGLED I LICE BEZ BORA MOGUĆI SU UZ PRAVILNU NJEGU

Opuštena koža, nedostatak elastičnosti kože i bore. To su znakovi starenja koji dodaju godine vašem licu i te simptome želimo na neki način zaustaviti ili barem malo odgoditi. Bore su najvidljiviji oblik promjena na koži, odnosno simptom starenja kojeg prvo primjećujemo. Prve bore možemo primijetiti već s 30 godina, a počinju se javljati uz rub usana, ispod očiju i na čelu. Što smo stariji koža postaje tanja, polako gubi elastičnost i tonus pa su bore sve dublje, vidljivije i brojnije. No, one nisu samo popratni dio starenja. Mogu se pojaviti i zbog čestog ponavljanja istih pokreta lica. Svaki put kad se nasmijete ili namrštite vaša koža se nabora, a ovakve mimičke bore stvaraju se neovisno o godinama života. Nastaju kao posljedica kontrakcija istih mišića lica i pojavljuju se na koži koja je izgubila tonus i elastičnost. Kako bi usporili pojavu bora, ali i umanjili vidljivost postojećih, prvi korak je održati kožu elastičnom, potom spriječiti usporavanje cirkulacije te održati pravilan dotok hranjivih tvari u tkivo kože. Najizraženije su one bore koje se pojavljuju oko očiju, a kod tretmana istih preporučujemo korištenje LUXEA Glow okoloočne kreme s kavijarom i vitaminom C koja pruža kombinirani trenutni i dugoročni efekt mladenačkog i odmornog izgleda okoloočnog područja.

PROMO

PROBLEMATIČNU KOŽU S AKNAMA RIJEŠITE UZ POMOĆ PRIRODNIH SASTOJAKA

Akne su vrlo česta pojava, posebice kod mladih osoba u pubertetu, ali mogu se javiti i u odrasloj dobi. S pojavom akni, koža postaje masna i otvoreni i zatvoreni komedoni (crni i bijeli) pojavljuju se na licu, a često i na vratu, ramenima, prsima te leđima. Kod blagih i ozbiljnijih pojavnih oblika akni, koža postaje crvena te se razvijaju upaljene papule i pustule. Akne mogu djelovati uznemirujuće te mogu dovesti do postupalne hiperpigmentacije i dugotrajnih ožiljaka. Akne se često pogoršavaju zimi, a poboljšavaju ljeti, vjerojatno zbog povoljnog djelovanja sunca. Kod nečiste kože i kože sklone aknama posebno je važno upotrebljavati proizvode za njegu lica koji će spriječiti nastajanje novih prištića i mitesera. Pravi su izbor proizvodi s antibakterijskim svojstvima koji odgovaraju vašem tipu kože. Oni na kožu djeluju umirujuće i sprečavaju razvoj upalnih procesa. Kod problematične kože koja je sklona nastajanju akni preporučujemo Moja Oaza kremu za akne, a za cjeloviti tretman odlučite se na kupnju Seta za problematičnu, masnu i mješovitu kožu lica koji u sebi sadrži sve što je potrebno za održavanje besprijekornog izgleda kože lica.

PROMO

Pravilna njega kože izuzetno je važna za održavanje mladolikog izgleda i besprijekornog tena. Brendovi LUXEA i MOJA OAZA hrvatske kompanije Anzotica Cosmetics donose proizvode vrhunske kvalitete uz koje će vaša koža uvijek izgledati očaravajuće, a osim u ljekarnama, proizvode možete kupiti uz besplatnu dostavu i putem Anzotica Cosmetics web shopa, gdje su navedeni proizvodi dostupni i u raznim setovima za njegu po povoljnijoj cijeni nego pojedinačno.

Linker
02. svibanj 2024 02:46