Slatki namaz za prste polizati

Maja Lazić, diplomirana inženjerka građevine iz Slatine, nije se pretjerano bavila strukom već je odlučila slijediti očev put. Preuzela je njegov obrt Organica Vita koji se bavi ekološkom poljoprivredom i preradom te krenula u proizvodnju.

Projekt Startaj Hrvatska, koji su realizirali SPAR Hrvatska i Nova TV, pružio joj je priliku da se priča o njenom proizvodu proširi daleko.

Najnoviji proizvod brenda Organica Vita nazvan je Slatki namaz, a izrađen je od lješnjaka, oljuštenih sjemenki konoplje, meda, čokolade u prahu i kokosovog ulja. Konoplju uzgajaju sami te je prerađuju u oljuštene sjemenke i na kraju u pastu. Sve namirnice, osim kokosovog ulja, su s domaćeg tržišta, na što su iznimno ponosni.

Zanimljiva kombinacija lješnjaka i konoplje nastala je sasvim slučajno. Tijekom pojedinačne izrade namaza od konoplje i namaza od lješnjaka, znatiželjom jednog zaposlenika su ih pomiješali te su, oduševljeni kombinacijom, odlučili stvoriti potpuno novi proizvod - Slatki namaz.

image

promo

MILJENKO HEGEDIĆ

Vodili su se idejom da ponude nutritivno bogat i prirodan namaz, bez ikakvih aditiva i jednostavnih šećera, koji će biti savršena alternativa čokoladnim namazima. Htjeli su da u njihovu Slatkom namazu uživaju baš svi koji obožavaju slatko. Slatki namaz bogat je mineralima, vitaminom E i jednostruko nezasićenim masnim kiselinama zbog čega će zadovoljiti vaše potrebe za slatkim uz unos potrebnih minerala i vitamina. Ne sadrži gluten, stoga je primjeren i za osobe intolerantne na gluten.

Maja ističe kako su prvi degustatori Slatkoga namaza bili upravo oni u tvrtki. Međutim, obitelj i prijatelji sudjelovali su u svim fazama izrade namaza, isprobavali ga i davali komentare i kritike. Među najvažnijim degustatorima bile su i Majine nećakinje koje su kao velike ljubiteljice slatkog isprobavale proizvod u raznim fazama razrade recepture pa je i njihov sud bio iznimno važan. Pokazao se i presudan.

image

promo

MILJENKO HEGEDIĆ

Slatki namaz idealan je za konzumaciju na više načina. Nanesite ga na kruh, tost, palačinke, ili jednostavno uzmite žlicu i njome zagrabite u staklenku. Možete se poigrati i kombinirati ga s voćem, u pahuljicama ili ga pak dodati u smoothie, a oplemenit će i okus vaših najdražih slastica.

Isprobajte Slatki namaz od lješnjaka i oljuštene konoplje koji je namijenjen baš svima i dostupan u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske. Podržite Maju u projektu Startaj Hrvatska u kojem njen proizvod ima priliku postati HIT proizvod 2022., a izvanredne ideje ostalih kandidata pratite nedjeljom u 16 sati na programu Nova TV.

Linker
24. travanj 2024 14:20