Soft space

Soft Space, prva Tuft instalacija u Hrvatskoj

Novo u Termama Tuhelj

Novo u Termama Tuhelj

Soft Space, nova je zona za opuštanje koju jednako vole i djeca i odrasli. Instalacija vrijedna oko 100 tisuća eura nastavak je suradnje sa svjetski poznatim kolektivom Numen/ForUs

Terme Tuhelj novom instalacijom u hotelu Well postale su dio globalnog umjetničkog trenda, upotpunile su obiteljske sadržaje i podarile unutarnjem interijeru neku novu dimenziju. Ovom neobičnom atraktivnom zonom za opuštanje smještenoj pokraj glavne recepcije hotela, dominira interaktivna umjetnička instalacija popularnog dizajnerskog kolektiva Numen/ForUs poznatog po konceptualnim instalacijama, scenografiji, industrijskom i prostornom dizajnu.

Riječ je o zanimljivoj instalaciji napravljenoj od trodimenzionalnog tepiha zelene boje kojoj su u Termama Tuhelj dali zanimljiv naziv Soft space jer svojom lebdećom mekanom konstrukcijom podsjeća na komadić nekog posebnog svijeta, a u kombinaciji sa zelenim brežuljkastim krajolikom, kao da je organski karakter Bajke na dlanu dobio svoju interijersku ekstenziju.

„Nakon izgradnje Tuhi Green PlaNET-a, koji je odlično prihvaćen od strane naših gostiju, odlučili smo se na izgradnju nove instalacije gdje smo ponovno angažirali provjerenu tvrtku Numen/ForUs koja je za nas osmislila jedinstvenu instalaciju te tvrtku Regeneracija koja je izradila tepih prema idejnom rješenju.“ – izjavili su iz Terma Tuhelj

Trodimenzionalna lebdeća instalacija

Soft Space druga je permanentna nastanjiva instalacija koju je tvrtka Numen/ForUse osmislila za Terme Tuhelj. Trodimenzionalni tepih zelene boja, postavljen u prostoru daje dojam lebdeće instalacije koja poziva na opuštanje i odmaranje. Instalacija se sastoji od dva sloja ručno taftanog, trodimenzionalno deformiranog tepiha od stopostotne runske vune koji definiraju meki i topli prostor između organskih slojeva.

„Instalacija se odlikuje oblikovanom lakoća koja je u kontrastu s težinom i punoćom tepiha, a bočne staklene stijene sa zelenim okolišem eksterijera pružaju dovoljno svjetla za osvjetljenje instalacije.“ – ističu iz tvrtke Numen/ForUse.

Tvrtka Numen/ForUS posljednjih 15 godina dizajnira objekte i koncepte bez unaprijed definirane funkcije, što je rezultiralo projektima Numen-light i instalacijama Tape, Net, Tube i Tuft koje krase europske gradove, a Terme Tuhelj ponosni su vlasnici Tube i sada Tuft instalacije.

Linker
29. travanj 2024 05:57