Zabavna događanja za cijelu obitelj na Malteškim otocima tijekom ljeta

Kada je u pitanju život na otvorenom, Malta ljeti zasigurno je sinonim za to. Malteško otočje jedinstvena je turistička destinacija na Mediteranu i pravi mali raj na zemlji. Gotovo su bez premca kada ih se usporedi sa drugim odredištima za odmor. Nude raj za cijelu obitelj. Nezaboravne dane provedene u otkrivanju povijesti i krajolika otoka, uzbuđenje zbog odmora punog aktivnosti, a s druge strane pružaju mogućnost odmora na plaži i opuštanja u mirnom i sigurnom okruženju.

Malta je poznata po plaža. Plaže u sklopu hotela i resorta, osamljene plaže do kojih se može samo brodom, za one koji žele apsolutnu privatnost, pješčane ili stjenovite. Osim navedenog, hoteli imaju i svoje bazene, za ljude koji se ne žele zamarati plažama.

Nadolazeći obiteljski događaji na Malti

Malteški kalendar uvijek je prepun raznih događaja za odrasle i djecu, pružajući priliku cijeloj obitelji da sudjeluje u aktivnostima, koncertima, igrama na otvorenom, priredbama, zabavama, karnevalima i raznim drugim zanimljivostima. Ovo je kalendar događanja i lokacija prikladnih za obitelji na Malti tokom ovog ljeta i jeseni.

image

Malteški Nacionalni akvarij

Malteški Nacionalni akvarij: Nacionalni akvarij Malte nudi toliko toga obiteljima koje dolaze na Malteške otoke. Sastoji se od pet različitih zona. Pruža priliku za učenje o morskim psima, od kojih će mnogi u budućnosti biti pušteni natrag u more zahvaljujući suradnji akvarija s volonterskom organizacijom Sharklab. U drugim zonama, prikazane su lokalne i tropske ribe, a također i neki od ostataka poznatog brodoloma sv. Pavla. Uz sve rečeno, tu je i dio posvećen bioraznolikosti otoka Gozo i Comino. Ako želite kupiti ulaznice i dobiti više informacija, najbolje je posjetiti službenu web stranicu akvarija.

Popeye Village: "Popeye Experience" jedna je od stvari koja desetljećima privlači obitelji iz cijelog svijeta. U Popeye Villageu, smještenom u Anchor Bayu, možete vidjeti set poznatog filma Robina Williamsa snimljenog 1979. godine. Mjesto puno glamura, zabave i boja. Obitelji mogu uživati ​​u skakanju na vodenim trampolinima, u vožnji čamcem, pa čak i snimajući sebe kao glumce u filmu Popaj.

image

Playmobil FunPark Malta

Playmobil FunPark Malta: Playmobil FunPark na Malti uvijek vrvi od aktivnosti, a ovo ljeto još i više. Otvoren od ponedjeljka do četvrtka od 10 do 16 sati, te od petka do nedjelje od 10 do 18 sati, park obiteljima nudi toliko igara i zabave da osim što potiče maštu i zabavu, siguran je i za najmlađe goste. Za više informacija posjetite playmobilmalta.com.

Mnarja 2022. (28.-29. lipnja) - Najstarija manifestacija koja slavi maltešku tradiciju i folklor. Mnarja, mjesto je zabave za cijelu obitelj. Žarište događanja je mimohod slavlja Mnarja, gdje se svi oblače u narodne nošnje. Uz navedeno, tu je i izložba skulptura od voća i povrća, narodni plesovi, izložba stoke, kušanje domaće kuhinje, te prostor za najmlađe gdje mogu sudjelovati u tradicionalnim otočkim igrama. Posjetite stranicu događaja za dodatne informacije.

image

Mdina srednjovjekovni festival

image

Mdina srednjovjekovni festival

Mdina srednjovjekovni festival 2022. (2-3. srpnja): 12. izdanje srednjovjekovnog festivala Mdina prikazuje posjetiteljima kakav je bio život u prošlost između 1200. i 1500. godine. Na festivalu možete uživati ​​u rekreaciji velikih bitaka, prizora i običaja svakodnevnog života, kakav je bio u srednjem vijeku. Osim navedenog nudi se i živa srednjovjekovna glazba, iluzije i čarolije, srednjovjekovna tržnica i još mnogo toga. Za najmlađe postoji poseban prostor, gdje kroz razne aktivnosti mogu naučiti više o povijesti. Ulaz je besplatan, ali za više informacija posjetite stranicu festivala, ovdje.

image

Međunarodni festival hrane na Malti

Međunarodni festival hrane na Malti 2022. (13.-17. srpnja): Ovaj petodnevni događaj u Valletti nudi hranu iz cijelog svijeta, te također mješavinu ukusnih jela, pripremljenih od strane velikog broja kuhara bogatih iskustvom. Ukusna hrana nije jedino u čemu obitelji mogu uživati. Tu su umjetničke izložbe, izložbe lokalne kulture, zabava uživo i još mnogo toga. Kad smo kod najmlađih, dio je posvećen upravo njima, kako bi mogli istražiti odgovarajuću hranu i aktivnosti. Za više informacija možete posjetiti stranicu događaja na VisitMalta.com.

Međunarodni folklorni festival na Malti (23.-25. rujna): Kroz svoju bogatu povijest, Malta je oduvijek bila međunarodno raskrižje na kojem se okupljaju ljudi iz različitih mjesta i kultura. Tako je otočna nacija imala priliku steći svoj jedinstveni identitet. Upravo se to po treći put ove godine slavi tijekom Malte International Folk Festivala. Brojne predstave i parade održavaju se diljem otoka Malte. Sve to uključuje glazbu, umjetnike i kulturne doprinose s Malte i Goza, ali i iz Italije, Austrije, Estonije, Španjolske, Latvije, Indije i mnogih drugih zemalja. Za dodatne informacije posjetite VisitMalta.com.

Ljeto 2022. savršeno je vrijeme za posjet Malteškim otocima, jer ograničenja COVID-19 nisu tako stroga kao u prošlosti, te obitelji mogu planirati svoj odmor bez dodatne brige. Kako biste saznali što vas očekuje po dolasku, preporučujemo da nastavite čitati.

Novosti o putovanjima za odrasle i djecu

Obiteljima s jednim ili više djece ovog ljeta biti će puno lakše putovati na Maltu, budući djeca mlađa od 12 godina ne moraju predočiti negativan test na COVID-19 ili potvrdu o cijepljenju. Od odraslih se traži samo potvrda o cijepljenju, potvrda o oporavku od COVID-19 u posljednjih šest mjeseci ili negativni rezultati nekog od testova na COVID-19 (moguće je napraviti PCR test unutar 72 sata od polaska ili brzi test unutar 24 sata). Ako iz bilo kojeg razloga ne možete predočiti bilo koji od ovih dokumenata, morati ćete biti u samoizolaciji 10 dana ili 7 dana, ukoliko se testirate na COVID-19 i dobijete negativan rezultat.

Uz navedeno, maske na letovima za Maltu, u zatvorenim ili otvorenim prostorima na otocima, nisu obvezne. Više nema ograničenja u pogledu kapaciteta javnih mjesta ili rasporeda sjedenja, te stoga obitelji mogu uživati ​​u događanjima sa drugim ljudima i sjediti zajedno tijekom predstava ili događanja, bez obzira na broj članova. Ova nova sloboda čini Malteške otoke još privlačnijim mjestom za obitelji iz cijelog svijeta.

Linker
23. travanj 2024 14:42