Tužne scene

Beckham ‘dao‘ svoj Instagram posebno hrabroj ženi iz Ukrajine: ‘Neka svijet vidi‘

Kao Unicefov ambasador 2005. godine, bivši nogometaš pronalazi način kako pomoći zemlji pod Ruskom invazijom.

Popularan bivši britanski nogometaš David Beckham prepustio je kontrolu nad svojim Instagram računom ukrajinskoj dječjoj anesteziologinji koja radi u gradu Harkivu kako bi opisala iskustva pomaganja ljudima u ratom pogođenom gradu, prenosi Hina.

Bivši nogometaš, koji ima 71,4 milijuna pratitelja na toj društvenoj mreži, rekao je da želi istaknuti "nevjerojatan rad" medicinskog osoblja koje djeluje usred ruske invazije.

image

Anesteziologinja Irina

INSTAGRAM/@DAVIDBECKHAM
image

Sklonište bolnice u koje su za vrijeme napada sklonjene trudnice, rodilje i bebe

INSTAGRAM/@DAVIDBECKHAM

Liječnica Irina, koja je voditeljica regionalnog perinatalnog centra i dječja anesteziologinja, tijekom nedjelje objavljivala je isječke i slike na Instagram Storyima sportaša, pokazujući kako je rat utjecao na rad njezina tima.

"Danas ću vam pokazati kako radimo u vrijeme rata i tko smo postali tijekom ovih ratnih dana", rekla je.

Irina je podijelila videozapise na kojima se vidi podrum u koji su trudnice i mlade majke evakuirane tijekom prvih dana invazije, jedinica intenzivne njege u kojoj se liječe bebe i generatori kisika koje je donirao Unicef.

image

Irina je dio liječničkog tima koji pomaže novorođenčadi, njihovim majkama i trudnicama

INSTAGRAM/@DAVIDBECKHAM
image

Mlada majka sa svojim tek rođenim sinom

INSTAGRAM/@DAVIDBECKHAM

Irina, identificirana samo po imenu, rekla je da sada radi "24/7" i da: "Vjerojatno riskiramo svoje živote, ali uopće ne razmišljamo o tome. Volimo svoj posao."

Objavila je priču i o Jani i njenom sinčiću Mihajlu, koji je rođen drugog dana rata s problemima s disanjem, a čija je obiteljska kuća uništena tijekom borbi. Rekla je da je djetetu "sada bolje".

image

Kisik će spasit male živote

INSTAGRAM/@DAVIDBECKHAM
image

Pomoć Unicefa im je, ističu, jako važna

INSTAGRAM/@DAVIDBECKHAM

Podsjetimo, bivši igrač Manchester Uniteda i Real Madrida ambasador je Unicefa od 2005. godine. Pozvao je svoje pratitelje da doniraju dobrotvornoj organizaciji koja radi u Ukrajini kako bi obiteljima osigurala pristup čistoj vodi i hrani, osigurala nastavak usluga zaštite djece i pratila situaciju s izbjeglicama u susjednim zemljama.

"Zahvaljujući vašim donacijama, generatori kisika koje su dobili pomažu novorođenčadi da prežive u užasnim uvjetima", rekao je.

image

Putem Instagrama Davida Beckhama svijet je dobio bolji uvid u to što se događa u Harkivu

INSTAGRAM/@DAVIDBECKHAM

Harkiv, drugi najveći grad u Ukrajini, već je tri tjedna meta ruskih napada.

Linker
20. travanj 2024 11:28