Put uz pjesmu

Bivša pjevačica Detoura otkrila kakva je na putovanjima: ‘Ljudima je nekad naporna ta moja organizacija‘

Sudionica showa ‘Zvijezde pjevaju‘ otkrila je kako je upravo glazba zaslužna i za još jednu njezinu veliku ljubav - putovanja, jer je ova Bračanka upravo zbog glazbe krenula u istraživanje nepoznatih destinacija.

Hrvatska kantautorica, radijska voditeljica i vokal trenerica Gina Victoria Damjanović, osim što je život posvetila glazbi obožava i putovati. Gina upravo sada sudjeluje u novom izdanju HRT-ovog showa "Zvijezde pjevaju“ uz Marka Petrića, a do nedavno je pjevala u grupi Detour te u podcastu KiloMetri voditeljici Katarini Moškatelo otkrila je kako to da je postala strastvena putnica.

"Koncerti su stvar zbog koje sam možda počela i putovati. Prvo sam u osnovnoj i srednjoj školi putovala zbog koncerata na kojima sam ja pjevala u zboru, klapi, svakakvim vokalnim sastavima. Kasnije sam nastavila tu tradiciju i počela putovati na koncerte omiljenih izvođača", prisjetila se Gina. Glazbenica koja je rođena na otoku Braču, tako je i s početka svoje karijere za nastupe gotovo uvijek morala malo 'potegnuti'.

Pogledajte video

"Kad već putujem negdje van zemlje, neću otići samo na koncert, uvijek iskombiniram da sam barem tjedan dana tamo", ispričala je Gina kako to sad izgleda.

"Da ne propadne, Bračanka. Kad se već išlo i potrošilo te eure da nije samo na dan, dva...", našalila se voditeljica Katarina, inače Hvaranka.

Ljubav još od srednje škole

Već u srednjoj školi je počela ići na koncerte, kaže proces je takva da prvo odabere koncert te oko njega složi plan putovanja. Po pitanju organizacije i spontanosti, nazvala se ipak planskim igračem. "Možda malo previše planski".

'Mislim da je ljudima nekad naporna ta moja organizacija. Koja nije više ni organizacija, nego više želja za organizacijom', opisala je pjevačica.

I nakon što se vrati s putovanja čuva neke korisne stvari, poput recimo aplikacija, za slučaj da zatrebaju nekim prijateljima koji će putovati na tu destinaciju. "Volim sve popisati, imam dva rokovnika u kojima napišem gdje bih voljela ići, gdje kažu da bi bilo dobro da odem. Za slučaj da mi mobitel padne u zahod kao što se dogodilo kada sam išla u Amsterdam", kazala je.

U tom ju je gradu oduševilo što ljudi nimalo ne skrivaju svoju intimu, žive u stanovima s ogromnim prozorima bez zavjesa te svatko s ceste može zaviriti u njihov život. Kazala joj je da je gastro iskustvo, odmah nakon koncerata ono što joj je najbitnije na putovanjima. Tako je otkrila da joj je od različitih kuhinja koje je probala na putovanjima najdraža vijetnamska.

"Nije previše začinjena, ne jedem ljuto ni ne smijem, a imaju puno finih juha, ramena, koje su ukusne, zasitne, a griju", opisala je Gina te dodala kako je i kod kuće pokušala 'skinuti' recept te skuhala ramen juhu - koja je odlično ispala. Iako su sada putovanja u inozemstvo praktički onemogućena, Gina se usmjerila na putovanje unutar Hrvatske, osim Istre i dalmatinskih otoka istaknula je Baranju i Slavoniju kao destinacije koje su je posebno oduševile te koje bi htjela bolje istražiti.

Linker
17. travanj 2024 10:51