Hladnokrvan napad

21 godina zatvora! Toliko je dobio muškarac koji je pucao na šetača pasa Lady Gage

Osuđenik je na sudu kazao da ne osporava nijednu točku optužnice za pokušaj ubojstva, kao i suučesnik u incidentu, kojemu će kazna biti izrečena sljedeće godine.

Muškarac koji je u veljači 2021. pucao na šetača pasa Lady Gage i oteo njezina dva ljubimca, osuđen je na 21 godinu zatvora zbog "hladnokrvnog i nasilnog napada".

James Howard Jackson jedan je od trojice muškaraca koji su sudjelovali u napadu u veljači 2021. Tijekom incidenta je pištoljem kalibra 40 pucao u Ryana Fischera dok je šetao francuske buldoge pop zvijezde u Los Angelesu. Fischer je pritom teško ranjen u prsa, a nakon pucnjave napadači su oteli dva Gagina ljubimca.

Jackson je na sudu kazao da ne osporava nijednu točku optužnice za pokušaj ubojstva, priopćio je u ponedjeljak ured okružnog tužitelja Los Angelesa.

"Danas je postignuta nagodba u slučaju protiv Jamesa Howarda Jacksona", rekao je glasnogovornik ureda tužitelja.

image

Gaga obožava svoje dlakavce, pa se nerijetko i na crvenom tepihu pojavljivala s njima

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Gospodin Jackson je kazao da ne osporava nijednu točku optužnice za pokušaj ubojstva i priznao je optužbu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Osuđen je na 21 godinu zatvora", kazao je i dodao: "Jackson se smatra odgovornim za počinjenje hladnokrvnog nasilnog čina, što znači pravdu za našu žrtvu. Okružno državno odvjetništvo nastoji pozvati na odgovornost svakoga tko počini nasilna djela u našoj zajednici."

Podsjetimo, osuđenik je nakon administrativne pogreške pušten iz pritvora 6. travnja 2022., no ponovno je uhićen u kolovozu.

Tužiteljstvo je objavilo da je i suučesnik u incidentu, Harold White u ponedjeljak kazao kako ne osporava optužbu koja ga tereti za posjedovanje oružja, zbog čega će mu kazna biti izrečena sljedeće godine.

Policija je ranije rekla da je povezanost s Lady Gagom bila slučajnost, a motiv za pljačku bila je vrijednost francuskih buldoga, pasmine za koju se plaća više tisuća dolara.

image

Susret s otetim ljubimcem nakon otmice

DIGGZY/JESAL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Gaga je svojedobno ponudila nagradu u iznosu od 500.000 dolara osobi koja joj vrati ljubimce.

Neozlijeđene otete buldoge nekoliko dana nakon incidenta u policijsku postaju u Los Angelesu predala je Jennifer McBridge, koja je također optužena za sudjelovanje u zločinu.

Linker
18. travanj 2024 21:34