Dan žena

Aktivizam od malih nogu: Leon Lučev u rijetkom izlasku sa suprugom i kćeri

U Šibeniku su prosvjednu šetnju organizirale udruge S.U.M. i Fotopoetika povodom obilježavanja Osmog marta - Međunarodnog dana žena, a među prosvjednicima je bio i poznati glumac.

U nekoliko hrvatskih gradova jučer se obilježio Međunarodni dan žena, uglavnom u vidu prosvjednih šetnji s istaknutim transparentima. Bilo je tako i u Šibeniku, gdje se pojavio i jedan njihov poznati sugrađanin. Glumac Leon Lučev podržao je prosvjednu šetnju, a on i supruga Jelena Graovac Lučev poveli su i svoju kćerkicu Neo.

image

Obitelj Lučev na prosvjednoj šetnji

NIKOLINA VUKOVIĆ STIPANIČEV/CROPIX

Osviještenost o ženskim pravima i aktivizam u obitelji se njeguje od malih nogu. Dok je glumac kćerkicu držao na ramenima ona i mama su držale transparente s natpisima: "Mi smo unuke vještica koje niste uspjeli spaliti!" i "Pomoćnice u nastavi su potplaćene! 5 kn nije dovoljno". U Šibeniku su prosvjednu šetnju organizirale udruge S.U.M. i Fotopoetika povodom obilježavanja Osmog marta - Međunarodnog dana žena, a prosvjednici su se okupili na Trgu Poljana.

image

Mama i kći držale su transparente

NIKOLINA VUKOVIĆ STIPANIČEV/CROPIX
image

Okupljeni prosvjednici na Trgu Poljana

NIKOLINA VUKOVIĆ STIPANIČEV/CROPIX

Osim Leona i Jelena je također glumica, a zajedno su glumili u prvom bosanskohercegovačkom horor filmu "Jezero". Navodno su se iskrice među njima pojavile upravo na tom setu. Kćer Neo dobili su u ožujku 2019. godine i ona je Jelenino prvo dijete, dok Leon ima još troje djece. U braku s dubrovačkom kiparicom Ivanom Jelavić dobio je sina Ivana te kćeri Elu i Zoe.

Leon i Jelena od tada kontinuirano surađuju i na poslovnom planu, a osim uloga u istim filmovima i predstavi, pokrenuli su i glumačku radionicu. U Šibeniku održavaju već drugi ciklus svog edukativnog projekta posvećenog filmu i filmskoj igri, njihova radionica namijenjena je i za mlade i za odrasle. Program se održava cijele zime, četiri mjeseca, od prosinca do ožujka.

image

Dan žena u Šibeniku

NIKOLINA VUKOVIĆ STIPANIČEV/CROPIX

"Glumac ima vremena, Glumica ima vremena" naziv je kontinuiranog edukativnog i interdisciplinarnog projekta kojeg su 2020. godine kreirali glumac i redatelj Leon Lučev i glumica Jelena Graovac Lučev, piše na stranicama Kuće umjetnosti Arsen. Leon je nedavno imao velikog razloga za slavlje, jer je film "Disco Boy" talijansko-poljske koprodukcije dobio značajno priznanje na ovogodišnjem Berlinaleu. Drama govori o isprepletenim životnim pričama pripadnika francuske Legije stranaca, a ulogu vojnika Paula tumači Leon, nagrađena je na tom prestižnom europskom festivalu.

Linker
05. ožujak 2024 13:21