ROBYN BECK/AFP
U središtu zbivanja

Al Pacino komentirao pomutnju koju je izazvao na Oscarima, a i objavio kada mu izlaze memoari

Na dodjeli Akademije bio je prezenter najvažnije nagrade večeri one za najbolji film. No, stvorio je pravi antiklimaks jer je odmah pročitao pobjednika. No, na objašnjenje što se zapravo dogodilo nismo morali čekati dugo.

Na dodjeli Akademije bio je prezenter najvažnije nagrade večeri one za najbolji film. No, stvorio je pravi antiklimaks jer je odmah pročitao pobjednika. No, na objašnjenje što se zapravo dogodilo nismo morali čekati dugo.

Glumac Al Pacino na 96. dodjeli Oscara razočarao je mnoge jer nije pročitao sve nominirane za najbolji film, kojih je bilo čak deset. "Moje oči vide Oppenheimera", rekao je kratko glumac. Pacina su kritizirali jer je po nekima uništio najnapetiji trenutak na Oscarima.

O svemu ovome, oglasio se i legendarni glumac. "Nije bila moja namjera da izostavim ostale nominirane, već je to bila odluka producenata da ih više ne ponavljaju jer su pojedinačno istaknuti tijekom cijele večeri. Bila mi je čast biti dio ovoga, pa sam odlučio dodijeliti nagradu onako kako su oni rekli. Biti nominiran je velika stvar i da niste u potpunosti priznati je uvredljivo i bolno. Ovo govorim kao netko tko je jako povezan s filmašima i glumcima te duboko suosjećam što su bili omalovaženi ovim propustom", objasnio je 83- godišnji glumac.

image

Al Pacino i Christopher Nolan na 96. dodjeli filmske nagrade Oscar

ROBYN BECK/AFP

A osim što je legendarni glumac komentirao pomutnju na dodjeli ovogodišnjih Oscara, najavio je i svoje memoare "Sony Boy" koji izlaze 8. listopada 2024. godine. "Napisao sam "Sony Boy" zato što sam osjetio potrebu da kažem što sam sve vidio u životu i kroz što sam sve prolazio. Ovo je bilo jako osobno otkriće", rekao je Pacino za magazin People.

U memoarima, glumac će detaljno opisati svoje djetinjstvo živeći u Bronxu, New Yorku i kako mu je bilo pohađati srednju školu. Osim djetinjstva, "Sony Boy" će dati uvid u glumčevu impresivnu karijeru - od početaka u njujorškom kazalištu do kultnih filmskih naslova koji su mu obilježili karijeru.

Al Pacino u dugogodišnjoj karijeri koja se proteže više od pedeset godina ostvario je brojne značajne uloge. Pamtimo ga po filmskoj trilogiji "Kum", "Lice s ožiljkom", "Vrućina", Đavolji odvjetnik" i brojnim drugim filmovima. Za ulogu slijepog umirovljenog časnika Franka Sladea u filmu "Miris žene", osvojio je Oscara za najboljeg glumca 1993. godine. Također je osvojio i dvije nagrade Emmy, i dva Tonyja.

Osim što je medijske stupce punio poslovnim uspjesima, Pacino je intrigirao i svojim privatnim životom. Ovaj legendarni glumac ljubovao je s brojnim poznatim glumicama 20. stoljeća, među kojima se najviše ističe ona s talentiranom glumicom Diane Keaton. Upoznali su se na snimanju filma "Kum" 1972., a godinama su prekidali vezu i ponovno u nju ulazili. Ipak, Pacino nije htio brak pa mu je Diane dala ultimatum krajem 80-ih. Glumački dvojac je i dalje u prijateljskim odnosima, a kada je Keaton nagrađena Lifetime Achievement Awardom 2017., Pacino je na pozornici rekao: "Odlična si glumica. Zauvijek ću te voljeti".

image

Diane Keaton i Al Pacino upoznali se na snimanju filma "Kum"

PARAMOUNT/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Iako se nikad nije ženio, glumac ima četvero djece. Najstarija kćer Julie Marie rođena je 1989. godine, a dobio ju je s Jan Tarrant. Otac blizanaca Antona i Olivije postao je 2001., a njih je dobio s glumicom Beverly D‘Angelo s kojom je bio od 1997. do 2003. S producenticom Noorom Alfallah koja je 54 godine mlađa od njega u vezi je od 2022., a na svijet im je stigao sin Roman 2023. godine.

Linker
26. travanj 2024 12:08